fbpx

De impact van klimaatverandering: het verhaal van de 10-jarige Malik uit Groenland

Vandaag is het Wereldmilieudag.

Eerder schreven we al over het boek Overleven van journalist Yvonne Dudock en fotojournalist Nicole Franken.

Om de impact van klimaatverandering in beeld te brengen, maakten Yvonne en Nicole tijdens hun reizen voor hun boek ook mini-docu’s. Zoals die van de 10-jarige Inuit-jongen Malik Olsvig uit Groenland. Daar zagen ze met eigen ogen hoe de ijskap en het zee-ijs door de klimaatontwrichting in rap tempo verdwijnen. De verwachting is zelfs dat de Noordpool in de zomer van 2050 volledig ijsvrij zal zijn.

Malik: “Het is niet eerlijk dat wij al de lasten van de klimaatproblemen ondervinden, terwijl die door anderen worden veroorzaakt. Stop alsjeblieft met vervuilen, zodat ik kan blijven leven volgens onze tradities.”

Bekijk Maliks indringende verhaal hieronder:

Al ruim vijftien jaar maken Yvonne Dudock en Nicole Franken reportages voor o.a. National Geographic Traveler, Trouw, OneWorld en De Groene Amsterdammer. Met hun persoonlijke reportages tekenen ze in tekst en beeld de ware verhalen op van mensen die uit beeld dreigen te raken.

We kunnen het niet genoeg benadrukken: Overleven is wat ons betreft het boek dat je moet lezen over de klimaatcrisis. Hun boek Overleven is hier verkrijgbaar.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF