fbpx

Jo-Anne van Beauty Kitchen: ‘De natuur heeft zo veel moois te bieden’

Als scheikundige begon Jo-Anne Chidley (47) aan haar eigen keukentafel met het maken van natuurlijke huidverzorgingsproducten. Met succes, want haar bedrijf Beauty Kitchen groeit hard en de 100 procent natuurlijke en duurzame producten zijn ook in Nederland te koop. De gezichtsverzorgingslijnen zijn niet alleen verbeterd, alle verpakkingen zijn nu ook hervulbaar.

JoChidley-May

Keukentafel

Jo-Anne: ‘Ik woon in Schotland, in the middle of nowhere, en ben een groot natuurliefhebber. Ik ben opgeleid als scheikundige en werkte daarna voor een aantal grote beautymerken, maar ik was nooit erg tevreden over de producten die ik gebruikte. Mijn eerste product heb ik in mijn eigen keuken ontwikkeld, met producten uit mijn keukenkastje: een bodyscrub op basis van zout, olijfolie en vanille-extract. Mijn eerste bevindingen deelde ik met vrienden en familie, en zo is het gegroeid.’

Zeepaardjes

‘Microalgen en plankton vormen de basis van onze vernieuwde Seahorse Planktonlijn. We gebruiken essentiële oliën in de formule voor de geur en conservering. Ik ben dit gaan ontwikkelen toen ik merkte dat Spirulina-algen zo’n positief e ect hebben op mijn huid. Deze microscopisch kleine zeealgen zijn het favoriete voedsel van zeepaardjes. Ik heb het altijd prachtige diertjes gevonden. Als we ouder worden maken we minder collageen aan en deze algen stimuleren de collageen- productie, dus het helpt geweldig tegen huidveroudering. Wij kweken deze algen zelf en het mooie is dat we daarmee ook bijdragen aan een beter klimaat. Algen absorberen namelijk koolstofdioxide en stoten zuurstof uit en zuiveren daarmee de lucht. Met een percentage van de verkochte producten uit deze lijn ondersteunen we de Seahorse Trust die zich inzet om te voorkomen dat zeepaardjes uitsterven.’

Natuurmens

‘We hebben thuis veel dieren: alpaca’s, varkens, kippen, honden en een kat. Als ik ’s morgens opsta vragen zij als eerste mijn aandacht. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven en ben dol op het maken van vitaminerijke smoothies. Daar experi- menteer ik graag mee. Ik ben ook imker en we maken onze eigen honing, een supergezond product. Rond mijn huis groeien veel bloemen en planten, en ik experimenteer aan mijn keukentafel soms nog steeds met verschillende combinaties. Vaak lukt dat ook niet hoor, het is een lange weg totdat een product eindelijk in de winkel ligt.’

Microplastics

‘Wist je dat heel veel huidverzorgings- producten microplastics bevatten? Die smeer je op je gezicht en op je lichaam. Ik vind dat ongezond, ik wil op een zo duur- zaam mogelijke manier ouder worden. Het is ook onnodig om producten met plastics te gebruiken, want de natuur heeft ons altijd alles gegeven wat we nodig hebben. Sinds kort werken we samen met de Plastic Soup Foundation, een fantastische Nederlandse organisatie die strijdt tegen de enorme hoeveelheden plastic die in het milieu terechtkomen.’

Het nieuwe recyclen

‘Onze producten bevatten geen plastics en we doen er alles aan om geen schade aan het milieu te berokkenen. 95 procent van het plastic afval op deze wereld is a omstig van verpakkingen, daarom werken wij vanaf nu alleen met glazen en aluminium verpakkingen die herbruikbaar zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de verpakkingen terugbrengen naar Holland & Barrett. Die zorgt dat ze weer bij ons komen, zodat we ze kunnen reinigen en opnieuw kunnen vullen. Als consument ontvang je er 200 Passiepunten (ter waarde van 2 euro) voor. Het is een logistieke organisatie, maar als bedrijven zeggen dat iets niet kan, wil ik juist laten zien dat het wél mogelijk is. Ik ben altijd een pionier geweest. Hergebruiken is nóg beter dan recyclen en heeft in mijn ogen de toekomst.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF