fbpx

Isabel over… eten als een oermens: ‘Kies voor biologisch om je huid mooi te houden’

Eet jezelf gezond met al het moois van de kleuren van de regenboog en kies voor biologisch om je huid mooi te houden. Lees de tips van Isabel.

In mijn vorige column schreef ik over de invloed van suikers op vroegtijdige veroudering en het belang van omega-3.

Onze genen zijn niet veel veranderd ten opzichte van duizenden jaren geleden. Wel zijn we anders gaan eten. En zoals je waarschijnlijk begrijpt, kan dit niet goed zijn voor ons lichaam. Zuivel en granen zijn een voorbeeld van wat wij al meer dan 10 duizend jaar eten. Dat lijkt lang, maar als je bedenkt dat we al zo’n 200 duizend jaar op aarde zijn, is het kort. Ons lichaam heeft zich simpelweg nog niet kunnen aanpassen aan ons huidige eet- en leefpatroon en daarom is het aan te raden om te minderen met zuivel- en graanproducten. Veel mensen geloven dat zuivel ons groot en sterk maakt en we houden ons aan de Schijf van Vijf, die ons vertelt dat we graan moeten eten. Maar er zijn goede redenen om te minderen met zuivel- en graanproducten, denk bij zuivel aan lactose-intolerantie, melkallergie, hormonen en antibiotica. Minder granen eten helpt bij glutengevoeligheid, het reguleren van de bloedsuikerspiegel, het verbeteren van de stofwisseling en het voorkomen van een opgeblazen gevoel, buikpijn en diarree.

Onze voorouders aten alleen maar biologisch tot de komst van kunstmest in het jaar 1910. Hierdoor kon er meer geproduceerd worden, maar dit had als gevolg dat de voedingswaarde van gewassen kelderde. Onze voeding levert ons simpelweg minder op door bodemuitputting, te snelle groei, luchtvervuiling, opslag en transport.

Kies voor pure en onbewerkte voeding

De afgelopen jaren zijn steeds meer mensen vaker biologisch gaan eten. We zijn ons bewuster van voedselschandalen en onze eigen gezondheid. Probeer zo veel mogelijk voedsel te consumeren zoals de natuur het bedoeld heeft. Kies voor pure en onbewerkte voeding. Biologisch eten kent meerdere voordelen. Zo blijven natuurlijke stoffen en vitamines beter bewaard, doordat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. Fijn voor- deel: hierdoor smaakt het eten vaak ook beter.

Collageen

Een aanvulling op je dagelijkse vitaminen, mineralen en antioxidanten is eveneens aan te bevelen. Zo is ook collageen een onmisbaar ingrediënt in supplementen. Ook hierin is de herkomst, zuiverheid en vorm belangrijk. De formule van Cellics Confidence bijvoorbeeld is een krachtpatserformule. Door de synergie van alle stofjes, samen met de best opneembare en juiste hoeveelheid collageen, werkt die effectief op de verbetering van de huid.

Een slecht voedingspatroon en onder andere stressfactoren kunnen leiden tot de ophoping van afvalstoffen in het lichaam. Deze afvalstoffen kunnen de normale functie van het lymfestelsel belemmeren, waardoor het lichaam moeite kan hebben om ze efficiënt af te voeren. Een waardevolle tip is dan: icoone. Deze lymfedrainagemethode verbetert de functie van je lymfestelsel. Dit helpt je lymfestelsel bij het verwijderen van afvalstoffen, toxines en overtollig vocht uit het lichaam.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF