fbpx

Hoe voorkom je dat je te veel betaalt voor koffie?

Koffie. Zeker als je het graag drinkt, klok je ongemerkt heel wat kopjes of bekertjes per week weg. Niks mis mee, behalve als je merkt dat de kosten ervan wel érg beginnen op te lopen. Alhoewel koffie echt geen duur drankje hoeft te zijn, kan het toch zomaar gebeuren dat het je wekelijks een tientje of meer begint te kosten. Als je dat op jaarbasis bekijkt, is dat toch aardig wat. Hoe voorkomen we dat we te veel betalen voor een kopje koffie? Want ervan genieten lukt toch nog net wat beter als het je een beetje minder kost.

Buiten de deur is het altijd duurder

De makkelijkste manier om te besparen op koffie, is door het niet meer buiten de deur te drinken. Hier is het namelijk altijd duurder dan wanneer je het zelf bereidt. Het kan lekker makkelijk zijn, zo’n koffie to go onderweg naar je werk, maar het kan een stuk goedkoper. Investeer eenmalig in een goede thermobeker, en neem daarin de koffie die je thuis hebt gezet mee. Veel goedkoper, en het levert je ook nog eens wat tijdswinst op. Ben je erg gehecht aan je koffie met een smaakje of toevoegingen die je thuis niet zo makkelijk kunt doen? Probeer deze dan thuis toch eens na te bootsen. Ook in koffietentjes kunnen ze niet toveren, en hebben ze eigenlijk precies dezelfde tools tot hun beschikking als jij kunt hebben. Kwestie van een beetje uitproberen, en dan is de koffie die je zelf hebt gezet net zo lekker en bijzonder als de koffie die je onderweg haalt.

Kijk eens naar de inhoud en niet naar het merk

Door geen koffie meer buiten de deur te kopen, kun je op jaarbasis al aardig wat besparen. Maar ook thuis kun je vaak een stuk goedkoper uit zijn door je koffie wat slimmer in te kopen.

Ga voortaan eens goed letten op een goede koffie aanbieding. Dat kan je per keer aardig wat geld besparen, en zeker wanneer je dit op jaarbasis bekijkt gaat dat om een leuk bedrag. Is jouw favoriete merk niet in de aanbieding? Wees dan ook niet bang om hier eens van af te wijken. Het is namelijk niet het merk dat smaak geeft aan de koffie, maar de gebruikte blend van koffiebonen. Het kan dus zo zijn dat je altijd Nespresso cups koopt, maar er een ander merk is dat precies zo smaakt, en veel goedkoper is. Let eens wat meer op de inhoud, kortom, en wat minder op het merk.

Lees ook: Met deze koffiecocktails kom jij het weekend wel door! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF