fbpx

Hoe creëer je een warme en gezellige sfeer met een houten keuken?

Hout is eigenlijk het perfecte materiaal. Het is natuurlijk, mooi en tijdloos. Het is een veelzijdig materiaal dat gemakkelijk kan worden bewerkt, gekleurd, en goed combineert met vrijwel alle keukenstijlen. Wil jij een moderne houten keuken, een landelijke houten keuken of geef jij de voorkeur aan een rustiek design?  Een keuken ontwerpen van hout met een knusse uitstraling is niet zo moeilijk. Wil jij ook weten hoe je een warme en gezellige sfeer creëert met een houten keuken, lees dan snel verder.

De houten keuken

Een houten keuken heeft eigenlijk altijd al een bepaalde speciale uitstraling. Of je nu een moderne houten, een rustiek uitgevoerde, of een landelijke houten keuken hebt, hout heeft altijd karakter. Dit komt doordat hout een natuurlijk en levendig materiaal is. Alhoewel een houten keuken ook modern en strak kan zijn, is het niet moeilijk sfeervolle en warme details toe te voegen die direct resulteren in een andere sfeer. Een houten keuken in warme kleuren, aangekleed met natuurlijke materialen, en vrolijke accessoires zorgt direct voor een gezellige sfeer. Met persoonlijke accenten zoals je eigen foto’s, mooie planten en een goed gevulde fruitschaal schep je direct een bepaalde warmte.

Een warme en gezellige sfeer

Een houten keuken is vaak al sfeervol op zich maar kan warm en gezellig overkomen met leuke accessoires. Met vrolijk linnengoed, serviesgoed en kussentjes, met leuke potjes en pannetjes, met een vrolijk bosje bloemen op tafel en met wat mooie geurkaarsjes krijgt je keuken direct iets gezelligs. Een gezellige en warme keuken nodigt uit tot goede gesprekken en leuke activiteiten. Of je nu lekker met je kinderen kletst onder het genot van een kopje thee, of een spelletje doet met vrienden, een warme sfeer zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Warme kleuren en ronde vormen doen het goed in een sfeervolle keuken. Er zijn een aantal stappen voor het kopen van een keuken waar je op moet letten.

Een persoonlijk tintje en warme materialen

Hang wat leuke dingen op van je gezin, zoals foto’s en tekeningen.  Gebruik warme materialen en decoreer met stijlvolle accenten. Bij een houten keuken past groen zoals planten en verse kruiden uitstekend. Een mooi dienblad met vrolijk serviesgoed nodigt uit tot gezelligheid. Ook sfeervolle raambekleding en een mooi vloerkleed onder de tafel scheppen een knusse sfeer. Verder is licht een allesbepalende factor. Voor sommige keukenactiviteiten heb je goed licht nodig. Voor het koken en voorbereiden, voor lezen of puzzelen heb je feller licht nodig. Daarentegen zorgt minder fel licht juist voor een warme en gezellige sfeer. Kies daarom voor lampen die je kunt dimmen zodat je de lichtintensiteit naar wens kan aanpassen.

Openheid brengt sfeer

De keuken moet opgeruimd zijn maar je moet zien dat er geleefd wordt. Maak gebruik van open rekjes of schappen waarin bijvoorbeeld kruidenpotjes en koekjes achter glas zichtbaar zijn. Geef kookboeken een plekje en zorg voor wat leuke magazines om eens door te bladeren. Leg die vrolijk gekleurde kussentjes op de houten bank en zet dit leuke servies in een open schap of hang die kopjes eens aan haken.

Warmte en gezelligheid in jouw keuken

Wil jij je houten keuken wat warmer en gezelliger aankleden dan zijn er diverse kleine aanpassingen die al een groot effect hebben. Zorg voor warme kleuren en ronde vormen. Met natuurlijke materialen, leuke accessoires, vrolijke motieven en persoonlijke accenten verhoog je het effect. Maak je keuken uitnodigend door een leuk serviesje, een bosje bloemen en een mooie bonte fruitschaal. Maak een persoonlijk fotohoekje of collagewand. Kortom, met een paar kleine aanpassingen heb jij ook jouw houten keuken in een handomdraai warm en gezellig gemaakt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF