fbpx

De stappen voor het kopen van een keuken: waar moet je op letten?

Het kopen van een nieuwe keuken is natuurlijk reuze spannend en een leuke stap in je leven. Misschien doe je het maar een enkele keer in je leven en je weet daarom niet helemaal waar je precies moet beginnen. Want waar moet je nu precies op letten tijdens het kopen van een keuken? Maak je je daar maar geen zorgen over. Om je daar net even wat meer wegwijs in te maken, hebben we een paar erg handige tips voor je op een rijtje gezet. Laat het shoppen van de nieuwe keuken dus maar snel beginnen. 

Bepaal met de grootste zorg wat de indeling van de keuken moet worden 

Het begint natuurlijk allemaal met het bepalen van de perfecte indeling. Misschien ben je op dit moment eigenlijk al reuze tevreden met de indeling van de keuken. Of er staat juist een ingrijpende verbouwing op planning, waardoor je ook meteen voor een compleet andere lay-out kunt gaan. Al met al is het een goed idee om alle mogelijke opstellingen een keer goed met elkaar te vergelijken. Je krijgt op deze manier direct een goed beeld van alle opties die er zoal zijn voor je eigen keuken. Dat maakt een keuken kopen van je dromen dus ook weer net even wat makkelijker.

Heb je al een bepaalde stijl voor de keuken bij jou in huis in gedachten? 

De volgende stap? Dat is natuurlijk het leukste van alles. Want het is de hoogste tijd om de stijl van je eigen keuken te bepalen. Misschien ga je maar al te graag voor modern, klassiek, retro of Scandinavisch. Op het gebied van de kleur en het materiaal is er gelukkig enorm veel mogelijk. Heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor?

Wat voor soort apparatuur is er nodig in de nieuwe keuken?

De keuken zien we vandaag als het hart van de woning. En daarom is het ook meer dan begrijpelijk dat je enkel het beste van het beste in huis wil halen. Zo ook op het gebied van de apparatuur. Maar wat voor soort apparatuur heb je nu eigenlijk echt nodig? Door deze vraag goed en kritisch naar jezelf te stellen, kun je ook weer net even een wat gerichtere keuze maken tijdens het uitzoeken van een nieuwe keuken. En hierdoor kun je ook nog eens aanzienlijk in de kosten besparen.

Ga slim om met de kleur van de kastjes en het aanrechtblad 

Ook is het bepalen van de kleur van de kastjes en de kleur van het aanrechtblad een zeer belangrijke stap. Heb je te maken met een wat kleinere keuken? Kies dan altijd voor lichte kleuren? En heb je het geluk dat je een fantastische en grote woonkeuken hebt? In dat geval mag je zeker uitpakken met verschillende soorten kleuren en texturen.

Doe de nodige inspiratie op in een keukenwinkel bij jou in de buurt

Kun je eigenlijk niet wachten om je keuken een leuke make-over te geven. En ben je nu al helemaal weg aan het dromen over een bepaald ontwerp? Dan is het natuurlijk de hoogste tijd om daar de nodige actie in te ondernemen. Breng daarom gerust eens een keer een bezoek aan een keukenwinkel. Je krijgt dan meteen een goed beeld van alle opties die er zoal zijn voor je eigen keuken. Ook staat er altijd een professional voor je klaar die je vrijblijvend meer informatie geeft over de beschikbare ontwerpen en je kan voorzien van handige tips. Dat maakt het uitzoeken van de keuken van je dromen ook weer net even wat makkelijker om te doen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF