Letselschade na een auto-ongeluk claimen

Hoe claim je letselschade na een auto-ongeluk?

Wanneer je betrokken raakt bij een auto-ongeluk dan kan dit leiden tot letselschade. Dit is schade aan je lichaam, dus niet aan je auto of andere persoonlijke bezittingen. Letselschade kan verstrekkende gevolgen hebben. Het is altijd belangrijk om direct na het ongeval te laten vaststellen welk letsel er door de slachtoffers is opgelopen. Dit gebeurt bij voorkeur door een arts die de bevindingen noteert in een verslag. Als u niet of slechts deels schuldig bent aan het ongeval, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor het vergoeden van (een deel van) uw letselschade.

Wat valt er onder letselschade?

Veel mensen denken dat letselschade alleen gaat over de medische kosten, zoals het eigen risico voor de zorgverzekering of eigen bijdragen voor de fysiotherapeut. Maar bij het claimen van een schadevergoeding wegens letsel komt veel meer kijken. Hier vallen namelijk ook allerlei andere kosten onder. Denk aan het moeten regelen van opvang voor de kinderen als je in het ziekenhuis ligt, in een revalidatiecentrum verblijft of thuis aan het herstellen bent. Maar ook kosten voor hulpmiddelen en gederfde inkomsten kunnen voor een vergoeding in aanmerking komen.

Hulp bij het claimen van letselschade

Vaak zijn mensen die gewond raken bij een ongeval erg ontdaan. Ze maken zich zorgen of het weer goed gaat komen en hoelang dat dan gaat duren. En als er blijvend letsel is, wat heeft dat dan voor gevolgen voor de toekomst? Kan ik nog werken of ben ik aangewezen op een arbeidsongeschiktheidsuitkering? En wat betekent dat voor mijn besteedbaar inkomen? Kortom, een heleboel vragen waar u een antwoord op wilt. Om ervoor te zorgen dat u wordt gecompenseerd voor de kosten die u maakt als gevolg van het ongeval, kunt u een beroep doen op letselschadebureau JBL&G. Hier werken ervaren letselschadejuristen die je bijstaan om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u recht op heeft.

Bewaar alle bewijsstukken

Wilt u letselschade claimen, zorg dan dat u alle bewijsstukken bewaart. Het gaat dan niet alleen om het politierapport van een ongeval, maar ook over facturen van kosten die u heeft moeten maken. Een vergoedingenoverzicht van uw zorgverzekering, waarin ook de eigen bijdragen staan vermeld, is uiteraard ook een belangrijk bewijsstuk. Dat geldt ook voor de keuring door een arts die bepaalt of u nog in staat bent om te werken of bent aangewezen op een uitkering. Soms wordt uw inkomen tijdens de ziektewet niet door uw werkgever aangevuld. Ook die gederfde inkomsten kunnen worden meegenomen in een eis tot schadevergoeding.

Besteed uw kostbare tijd aan uw herstel

Een letselschadeprocedure kan veel van uw tijd in beslag nemen. Daarom is het altijd verstandig om een letselschadejurist in te schakelen die de schadevergoeding voor u claimt. Zo kun je je kostbare tijd aan uw herstelproces besteden. Vaak zal de verzekering van de tegenpartij er alles aan doen om de vergoeding lager uit te laten pakken. De juristen van JBL&G weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Jouw persoonlijke jurist gaat bovendien altijd voor de maximale schadevergoeding in jouw situatie. De schadevergoeding waar je recht op heeft na het auto-ongeluk.