fbpx

Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera: ‘Het komt uit mijn hart’

Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera en gaf twee boeken uit: My Ibiza en My Formentera. Zowel in onze zomerspecial over Ibiza als onze laatste special Zomer op een eiland gebruikten we illustraties van Hjordis. Haar ouders kwamen in de jaren vijftig naar Ibiza en Hjordis groeide op op het eiland. Ze vertelt over haar liefde voor illustreren.

Wat een mooie illustraties maak je, hoe is dat zo gekomen?

‘Ik teken al mijn hele leven, sinds ik een klein meisje ben. Ik ben opgegroeid op Ibiza, waar mijn ouders in de jaren vijftig naartoe verhuisden en op mijn 21 vertrok ik naar Engeland om grafisch vormgeving te studeren. Eenmaal klaar keerde ik terug naar mijn ouders op Ibiza en begon ik een kleine ontwerpstudio. Ik maakte bijvoorbeeld de posters en flyers voor de Manumission and Space Club (Hï) en voor anderen. Daarna begon ik met een aantal vrienden het Pacha magazine, maar na tien jaar art director te zijn geweest van dit blad, had ik genoeg van de commercie en advertenties in het blad en had ik het idee dat het eiland iets nieuws nodig had. Iets minder commercieels. Ik zag een gat in de markt voor meer oprechte journalistiek.’

COVER 2022 Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera: 'Het komt uit mijn hart'

Hoe ben je erop gekomen om Ibiza en Formentera te gaan tekenen?

‘Het was mijn idee om een reisgids uit te geven over Ibiza met echt nieuwe en pure tips, zodat mensen meer uit hun vakantie kunnen halen. Het idee om het te illustreren ontstond bij toeval. Ik begon met het illustreren van de cover en vond dat zo leuk dat ik doorging met illustreren. Zo is My Ibiza ontstaan. Ook die naam ontstond toevallig. Ik zei tegen iedereen dat ik mensen zo graag mijn Ibiza wilde laten zien. Ik ken zoveel mooie onbekende plekken omdat ik hier ben opgegroeid. Hetzelfde geldt voor Formentera, vandaar dat ik daar ook een gids over heb gemaakt.’

Zijn de gidsen een succes?

‘Ik heb zo ontzettend veel reacties ontvangen en zoveel mooie en lieve mails, dat had ik nooit verwacht. Ik geloof erin dat als je iets doet dat echt uit je hart komt, het vanzelf aanslaat. Het gaat me niet om het geld. Ik werkte eerst op kantoor in de stad, maar parkeren is zo lastig geworden dat ik nu lekker op het platteland een kantoor hen. Mijn vrienden blijven nieuwe plekken tegen me vertellen en ik ontdek ook nog steeds dingen die ik niet kende.’

My Cover Vol 3 CampoR4 8col copia Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera: 'Het komt uit mijn hart'
COVER FORMY4 Col Ed 4 4 copia Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera: 'Het komt uit mijn hart'
Cover Formy 2018 WIDE2 col copia Hjordis Fogelberg maakt de mooiste illustraties van Ibiza en Formentera: 'Het komt uit mijn hart'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF