fbpx

Handige tips om je huis te in te richten als een pro!

Je huis inrichten kan een groot avontuur zijn! Je hebt tenslotte alle creatieve vrijheid. Van het opzoeken van inspiratie en het bepalen van de kleuren muurverf, tot het indelen van de ruimtes en het uitzoeken van de meubels. Maar het kan misschien ook wat overweldigend lijken, vooral als je nog geen ervaring hebt met interieur styling. Geen zorgen! Want hieronder vind je een paar fijne tips die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je je interieur inrichten en stylen als een echte professional! Met deze tips zal je huis inrichten soepel verlopen en veel leuker worden. Wie weet ontdek je wel een nieuw talent in jezelf, of krijg je er een nieuwe hobby bij!

Kies één stijl

De eerste stap bij het inrichten van je huis is het vinden van een stijl die bij je past. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, waaronder modern, landelijk, industrieel en nog veel meer. Het kiezen van één stijl zal je helpen om te beslissen welke kleuren en texturen in jouw huis passen. Natuurlijk kun je verschillende stijlen mixen en matchen, maar probeer je te focussen op een stijl als basis. Het belangrijkste is dat alles goed bij elkaar past!

Creëer een kleurenpalet

Het kiezen van een kleurenpalet is het volgende belangrijke element in interieur styling. Een kleurenpalet kan bestaan uit 2 of 3 basiskleuren en 1 of 2 accentkleuren die de ruimte laten opvallen. Het is goed om te weten dat kleuren een grote invloed hebben op ons leven, dus kies verstandig. Voorbeeld: rood kan stimulerend en levendig zijn, terwijl blauw weer een rustgevende werking heeft.

Maak ruimte

Het opruimen van de rommel en het organiseren van je spullen is essentieel voor een stijlvolle woonruimte. Je zult versteld staan hoeveel ruimte je kunt creëren door dingen weg te doen die je niet meer nodig hebt. Vergeet ook niet de juiste opbergsystemen te gebruiken, zoals planken, lades en manden.

De ruimte voelen

Het interieur is belangrijk om ruimtes eruit te laten zien, en te laten voelen, zoals jij dat wilt. Maak gebruik van de juiste meubels, accessoires en verlichting om jouw unieke stijl uit te drukken en de ruimte te optimaliseren. Planten en bloemen ook helpen om je huis levendig en sfeervol te maken.

Less is always more!

Het is belangrijk om te onthouden dat de regel ‘less is more’ geldt in interieur styling. Overweldigende of drukke ruimtes kunnen erg rommelig en ongeorganiseerd lijken. Kies accessoires zorgvuldig en doordacht uit voor een mooiere esthetiek.

Voilà! Deze handige tips zullen je helpen om jouw huis als een pro te stylen. Veel succes en plezier met het inrichten!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF