fbpx

Gezond en vrij op de e-bike

Zorgeloos en snel, dat willen we allemaal wel. Daarom tien tips van WENDY voor lekker fietsen op de Batavus e-bike. En, heel belangrijk: waar let je op bij het kiezen van de ideale e-bike voor jou?

Tip 1: kies voor lekker naar buiten

Prachtig, die winter, maar wij hunkeren toch wel enorm naar de lente. Auto laten staan, fiets pakken, niets fijner dan met de eerste zonnestralen eropuit. Nog even naar de bakker of naar het werk zonder de auto te hoeven pakken. Zorgeloos en snel overal naartoe met een Batavus e-bike.

Tip 2: kies het juiste Wh

Je denkt misschien: wat bedoelen jullie nu? Leggen we uit. Hoever je kunt rijden wordt met name bepaald door de actieradius. Hoe hoger het aantal wattuur (Wh), hoe hoger de actieradius en des te verder je kunt fietsen. Je hebt Batavus e-bikes in 300, 400 en 500 wattuur, afhankelijk van hoever je wilt kunnen rijden met ondersteuning. De dealer kan je per model adviseren welke je nodig hebt afhankelijk van je behoefte. Daarnaast hebben ook andere factoren, zoals gewicht, tegenwind, landschap en schakelgedrag, invloed op je actieradius.

Tip 3: wees lief voor de wereld

Tussen alle ronkende motoren en rokende auto’s ben jij de groene, duurzame reiziger. Op de e-bike draag je je steentje bij aan het milieu, hoe goed voelt dat wel niet?

Tip 4: kies voor bewegen

Fietsen op de e-bike is supergezond en niet alleen omdat je de buitenlucht opsnuift. Je verbrandt best wat calorieën en het geeft vrijheid. Je legt óók net wat langere afstanden af op een e-bike, zo blijkt uit onderzoek.

e-bike

Tip 5: kies voor de perfecte plek van je motor

Je gaat enthousiast op pad om een e-bike van Batavus aan te schaffen en dit is je kans de ideale fiets voor jou te kiezen. Let als eerste op de plek van de motor. Want dat maakt echt verschil. Een motor in het midden zorgt voor een laag zwaartepunt waardoor de fiets erg stabiel is. Een motor in het achterwiel geeft je als het ware een duwtje in de rug, handig voor heuvels. Een motor in het voorwiel trekt je als het ware en is geschikt voor een platte omgeving. Een ander voordeel: qua prijs is zo’n voorwielmotor ook interessant! Bedenk dus vooraf: welk type e-bike-rijder ben ik?

Tip 6: let op waar je display zit

Van je display kun je belangrijke informatie aflezen, zoals in welke mate je trapondersteuning krijgt en hoe vol je accu is. Batavus heeft displays centraal op het stuur, zodat je veilig je display kunt bedienen zonder je handen van het stuur te halen.

Tip 7: maak van de ontmoeting met de dealer een feest

Maak je niet druk als al die details over elektrische fietsen je echt niet interesseren. Je kunt gewoon naar de dealer gaan, je behoeftes en wensen aangeven, proefritjes maken en dan rolt er zo jouw gewenste e-bike uit. Vind je dealer in de buurt op batavus.nl. Of bezoek het Experience Center in Ede, waar je vrijblijvend e-bikes kunt uitproberen. Kijk snel op defietser.nl. Er zit vast er ook één voor jou tussen.

Tip 8: verheug je vooraf op jouw match

Het is niet zomaar een kwestie van ‘even een e-bike kopen’. Zoals echte autofreaks zich enorm kunnen verheugen op de aanschaf van hun bolide die ze overal naartoe brengt, kun jij dat ook, want jij en jouw e-bike gaan waarschijnlijk een lang, gezond en fijn huwelijk aan. En dan is het toch wel heel leuk om te weten dat Batavus al 115 jaar (!) een echt Hollands merk is dat kwaliteitsfietsen maakt.

Tip 9: kijk goed naar je budget

Natuurlijk, het aanschaffen van een goede fiets, en zeker een e-bike, is best een investering. Op de lange termijn is het die uitgave zeker waard. En weet je dat je al een Batavus e-bike hebt vanaf € 1399,-?

Tip 10: vergroot je kennis op batavus.nl

Misschien heb je altijd gedacht: elektrisch fietsen, is dat niet voor ouderen, maakt dat geen herrie, is dat wel sportief? Vergeet je vooroordelen, de tijd raast voort. Op batavus.nl kom je er bliksemsnel achter dat er voor iedereen een ideale e-bike te vinden is. Zoals Batavus zelf zegt: voor elke wens een e-bike!

BatavusWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF