fbpx

Geroerbakte grote garnalen met oester- en chili-knoflooksaus

De zomer is in volle gang en dan zijn wij van de online redactie altijd iets meer van vis. Zo kunnen wij enorm genieten van een zeebaars in zoutkorst, maar hey, zo handig zijn wij nou ook weer niet in de keuken. Zo ontstond het idee om een recept met vis te bedenken die we eenvoudig en snel in elkaar kunnen flansen. Doordat wij onlangs waren uitgenodigd op een event van Lee Kum Kee waren we helemaal geïnspireerd geraakt door gerechten met een iets pittige bite (maar niet té pittig). De basis van onze geroerbakte grote garnalen bestaat dan ook uit oestersaus en chili-knoflooksaus. Deze twee sauzen geven een mooie balans tussen zoet en spicy.

Dit gerecht heb je binnen 15 minuten op tafel staan. Eerst 10 minuten snijwerk en daarna nog maar 4 tot 5 minuten roerbakken. En geloof ons, het resultaat is om van te smullen!

IMG 8590 e1561111322818 Geroerbakte grote garnalen met oester- en chili-knoflooksaus

Ingrediënten:

IMG 2987 Geroerbakte grote garnalen met oester- en chili-knoflooksaus

Zo maak je het:

Ontdooi de garnalen in koud water. Maak een marinade van de oestersaus en chili-knoflooksaus en doe de ontdooide garnalen erbij. Snij de knoflook, rode pepertjes, sjalotjes en bosui fijn. Snij de tomaatjes in 4 stukken. De garnalen laat je in de tussentijd lekker marineren. Verhit de wok of koekenpan op hoog vuur en giet er een scheutje olie bij. Voeg als de olie heet is voeg je de knoflook, ¾ van de rode peper en sjalotjes toe. Roerbak 1 tot 2 minuten. Gooi de garnalen erbij en wok deze nog 4 tot 5 minuten totdat de garnalen mooi roze zijn. Bestrooi met de overgebleven rode peper, bosui en muntblaadjes. En tádá je gerecht is klaar.

Wij dronken er een koel glas rosé bij. Enjoy!

IMG 3394 e1561111193877 Geroerbakte grote garnalen met oester- en chili-knoflooksausWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF