fbpx

Frederique is de eigenaresse van Atelier Amare: ‘Vroeger had ik eerder een camera, dan een Barbie in mijn hand’

Fréderique (23) is op jonge leeftijd al gestart met ondernemen. Sinds afgelopen zomer is ze haar tweede onderneming gestart: Atelier Amare. Een lifestyle daglicht studio in het centrum van Utrecht voor onder andere fotoshoots, video-opnames en andere creatieve projecten. De studio kenmerkt zich door het mooie lichtinval en de authentieke elementen.

Waarom ben je begonnen met Atelier Amare?

‘Ik merkte dat er vooral op het gebied van fotografie veel vraag was naar locaties. Zelf ben ik fotografe en ik vond het altijd lastig om een goede ruimte te vinden. Ik ben perfectionistisch en er was altijd iets niet goed. Daarom dacht ik, waarom ga ik niet zelf voor een locatie zorgen. Als er eenmaal een idee in mijn hoofd zit, dan gebeurt het eerder gister dan morgen. Ik ben gelijk gaan zoeken en kwam een plek tegen in Utrecht. Het was per toeval dat ik deze ruimte tegen kwam. Ik was op slag verliefd. Er zat geen voorbedacht plan achter. Ik dacht: dit moet het worden en ik ga het gewoon doen. Het heeft heel wat bloed, zweet en tranen gekost om de studio op de juiste manier in te richten. Dit maakte het een extra leuk project. Binnen een maand heb ik alles op kunnen zetten. Vanuit mijn passie en enthousiasme is dit allemaal tot stand gekomen. Naast de mogelijkheid om de studio te huren, organiseer ik hier zelf ook fotoshoots. Dit is een uitkomst voor veel klanten aangezien ze dan gelijk een locatie en fotografe in een hebben. Ik vind het fantastisch om mezelf en de studio tijdens mijn shoots uit te dagen om steeds weer nieuwe beelden te creëren. Het is nooit hetzelfde!’

 

Hoe ziet de studio eruit?

‘Atelier Amare is een lifestyle daglicht studio. Er zijn aan de voorkant twee grote ramen en aan de achterkant is er één groot raam. Hierdoor is er gedurende de dag een goede lichtinval. Het is een authentiek pand met mooie details zoals de schouw, de raamkozijnen en de hoge plafonds. Alles ademt een hele open, lichte, warme en huiselijke sfeer. De studio is ingericht met een sterke basis van neutrale meubels en accessoires. Dit biedt klanten veel vrijheid en mogelijkheden voor hun projecten. Alles is dan ook te verschuiven en te verplaatsen om eigen settings te creëren. Zo krijgt elk project een eigen, unieke touch. In de studio hangt een fijne, rustgevende energie. De creativiteit stroomt veelvuldig en je voelt je gelijk thuis. Soms zou ik willen dat ik de reacties vast kon leggen van iedereen die voor het eerst binnenkomt. Dit enthousiasme is altijd zo leuk en mooi om te zien. Verder ben ik altijd aanwezig bij de boekingen. Mijn vrolijke energie krijg je er dus ook gelijk bij. Eén van de leukste dingen aan Atelier Amare, is dat ik elke week weer nieuwe mensen mag verwelkomen met ieder hun eigen verhalen, stijlen en projecten. Elke boeking is weer anders, dit geeft mij zoveel inspiratie!’

IMG 9894 Frederique is de eigenaresse van Atelier Amare: ‘Vroeger had ik eerder een camera, dan een Barbie in mijn hand’

Wilde je altijd al een eigen onderneming beginnen?

‘Nee, eigenlijk niet. Ik ga ervoor zodra ik een idee heb. Daar hoef ik dan ook niet heel lang over na te denken. Ik ga ook geen voor en tegens afwegen. Ik spring altijd een soort van halsoverkop in alles, maar ik denk er van tevoren wel goed over na. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ik in mei 2020, middenin de eerste lockdown, op mijn eenentwintigste mijn eerste onderneming ben gestart. Met Spring Studio werk ik op het gebied van branding, webdesign en fotografie. Vanuit deze ervaringen heb ik afgelopen zomer Atelier Amare opgezet. Ik merkte bepaalde behoeftes op, zag een kans en ben hier voor gegaan. Mijn motto is ook ga het maar proberen, dan heb je het in ieder geval gedaan, of het nou slaagt of niet. Er is altijd wel een uitweg of een manier om het recht te trekken. Je moet het gewoon doen. Ik vond het ook heel leuk om een eigen onderneming op te starten, maar het ondernemersleven kent wel ontzettend veel ups en downs. Het is een rollercoaster die niet voor iedereen is weggelegd. Je loopt tegen ontzettend veel dingen aan, vooral omdat ik alleen was en pas 21 jaar was. Niemand in mijn omgeving onderneemt en ik moest alles zelf gaan ontdekken. Het was allemaal nieuw voor mij. Er ging een wereld voor mij open, waar ik zelf mijn weg in moest gaan vinden.’

IMG 9850 Frederique is de eigenaresse van Atelier Amare: ‘Vroeger had ik eerder een camera, dan een Barbie in mijn hand’

Waar komt jouw passie voor fotografie vandaan?

‘Fotografie is er met de paplepel ingegoten. Mijn moeder is namelijk ook fotografe. Daardoor had ik vroeger eerder een camera, dan een Barbie in mijn hand. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor alle manieren waarop je iets of iemand vast kan leggen. Als je fotografeert ga je anders naar de wereld kijken. Je bent je dan ineens bewust van alles om je heen met allerlei details. Hierdoor zie je hoe mooi mensen en dingen eigenlijk zijn. Voor fotografie heb ik nooit een studie of cursus gedaan. Dit talent zit gewoon in mij. Dat ik van mijn passies mijn werk heb weten te maken is iets waar ik ontzettend veel kracht uit haal en heel dankbaar voor ben. Dit is waar ik voor leef. Het is zo bijzonder dat ik geld mag verdienen met iets wat ik zo ontzettend graag doe. Ik hoop dat mijn ondernemingen blijven groeien.’

IMG 9530 Frederique is de eigenaresse van Atelier Amare: ‘Vroeger had ik eerder een camera, dan een Barbie in mijn hand’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF