fbpx

Fit en gezond met Pamela Teves: ‘Ik haal enorm veel kracht, positiviteit en energie uit mijn werk’

In ‘fit en gezond met…’ vragen we aan bekende Nederlanders hoe zij leven en wat hun rituelen zijn. Deze week vragen we actrice Pamela Teves. Ze speelde Bettina in  ‘Onderweg naar morgen’ en sinds kort is ze ook te zien in de soap GTST. In deze Fit en gezond met hebben wij gevraagd hoe belangrijk haar werk is en wat ze het liefste doet in haar vrije tijd.

Hoe was het voor jou om in GTST te spelen?

‘Nou het was best even schakelen. Ik heb natuurlijk al veel ervaring met ‘Onderweg naar Morgen’, maar dat is in 2010 gestopt. Daarna heb ik echt nog wel gefilmd en theater gedaan, maar niet meer dat hoge tempo van teksten leren en elke dag moeten opnemen. Ik had best wel wat twijfels aan mezelf of ik het nog wel kon, maar alle zorgen waren met een dag verdwenen. Ik vond het enig en het voelde heel snel vertrouwd.’

Hoe omschrijf jij je eigen leefstijl?

‘Ik vind mezelf nogal lui, maar mensen in mijn omgeving lachen erom als ik dat zeg. Ik kan heel actief zijn, maar tegelijkertijd ook extreem lui. Ik kan echt intens genieten van een avondje voor de buis hangen, dat vind ik heerlijk.  Mijn werkleven is zo druk, dat ik mijn privéleven rustig wil houden. Ook vind ik het heerlijk om in mijn eentje te zijn. Ik vermaak me prima.’

Wat doe je aan beweging?

‘Ik ben recent weer begonnen met sporten bij de sportschool waar ik boven woon. Ik probeer elke ochtend rond een uur of 11 te gaan sporten. Ook vind ik het heerlijk om veel te wandelen met lekker weer.  Het is belangrijk dat je zowel mentaal als fysiek fit blijft, maar ik zou nooit iets aan mijn lichaam veranderen omdat ik er ouder uitzie. Ik vind ouder worden namelijk heel mooi. Ik ben bijna 73 en dat mag je ook zien. Mijn hoofd is gekreukeld, maar dat heb ik verdient.’

Heb je een ochtendroutine?

‘In de ochtend vind ik het heerlijk om een grote koffie verkeerd te drinken en als ik vrij ben dan drink ik deze koffie lekker op terwijl ik óp mijn bed zit. Ik ga niet weer in mijn bed liggen, dat doe ik echt niet. Vaak zet ik dan de tv aan en kijk ik naar nieuwsprogramma’s of drama series.’

Vind je het belangrijk om gezond te eten?

‘Ja, ik vind het belangrijk. Ook al houd ik me er niet altijd niet aan haha. Pasta aglio e olio, is bijvoorbeeld mijn lievelingseten. Heel simpel, maar lekker en daarnaast ben ik ook echt een snoeperd. Ik hou echt heel veel van chocolade. Het voordeel is dat ik in mijn eentje woon, dus ik kan zelf altijd bepalen wanneer ik eet. Ook al probeer ik voor mijn lief vooral veel te eten in de middag en ’s avonds wat minder te nemen. Slapen met een volle maag is niet het beste voor je verbranding. Maar gezond leven is ook je geestelijke gezondheid. Zelf ben ik ook niet meer de jongste, maar ik zorg ervoor dat ik geestelijk actief blijf. Je moet lenige hersens houden. Hoe je dat doet, maakt niet uit zolang je het maar doet. Ik ben al heel lang bezig om Thais te leren, dat is heel moeilijk, maar ik haal er voldoening uit. Dat vind ik heel belangrijk.’

Wat maakt jou het meest gelukkig?

‘Mijn werk is heel belangrijk voor mij. Ik word ongelofelijk energiek en gelukkig van mijn werk en ik haal er ook veel kracht uit. Al 40 jaar lang mag ik dit werk doen en tot op de dag van vandaag vind ik mijn werk leuk. Daarnaast ben ik ook enorm gelukkig met mezelf. Ik prijs mijn bestaan bijna dagelijks en tel de zegeningen die ik krijg. Mijn kracht is dat ik een positieve mentaliteit heb: het glas zit halfvol. Het heeft geen zin om negatief te doen en om over alles te klagen. Het aller gelukkigste ben ik als ik samen met mijn vriend ben die in Thailand woont. We zien elkaar een paar maanden per jaar, dus dat is niet heel veel, maar ik laat mijn eigen geluk van mezelf afhangen en niet van anderen. De les die ik iedereen wil meegeven is: leer tevreden te zijn met jezelf en je eigen gezelschap, dan pas ben je pas leuk voor anderen.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF