fbpx

Even weg met Wendy: LCBT Lodges

In Even weg met Wendy testen wij leuke en bijzondere bestemmingen in Nederland. Deze keer mochten wij verblijven bij LCBT Lodges. Deze knusse huisjes liggen in het mooie groene stadsdeel, Oosterwold.

Wat was de eerste indruk van het huisje?

Met de auto kwamen wij aan bij een groengebied. Het huisje was omringt met wijngaard en bos. We kregen meteen een vakantiegevoel. Het is een soort tiny house dat dicht bij het huis staat van de vriendelijke hosts, Shirley en Barry. Voor ons huisje stond een vijvertje waar je een frisse duik kon nemen. Door de kou sloegen wij die duik over, maar voor de echte bikkels onder ons is het een aanrader.

Hoe ziet het huisje eruit?

Het huisje is klein maar enorm gezellig, echt perfect voor een knus nachtje weg. Door het leuke behang op muur en de kleurrijke inrichting, had het huis veel karakter. Het bed was prachtig opgemaakt en aan kussentjes en dekentjes was geen gebrek. Na de bed-test was het lastig om het heerlijk zachte bed weer te verlaten. Ik kon niet op met enthousiasme toen ik de platenspeler op de kast zag staan. Het is geen moment stil geweest in het huisje. Toen we in de avond een film wilden kijken, kwamen we erachter dat de Netflix al was ingelogd voor ons, wat enorm relaxed was. Naast de slaapkamer hadden we een zithoek en een badkamer met een ruime douche.

Hoe was het nachtje slapen?

Nadat we ons huisje hadden bekeken en wat hadden gekletst met onze host Shirley, besloten we het gebied te verkennen. Ze had ons wat verteld over de geschiedenis van de plek. Toen we hoorden dat er jaren geleden op deze plek alleen maar land was en verder niets, maakte dat onze wandeling extra bijzonder. We kwamen erachter dat winkels zoals AH, Aldi en de Kruidvat op een kwartiertje loopafstand zaten, dus hebben we meteen wat snacks gehaald voor de avond. Nadat we de laatste zonnestralen hadden meegepakt, liepen we terug naar het huisje om onze spullen uit te pakken.

We werden voor het avondeten begeleid naar een kas vol gezellige lichtjes en een haard. We namen plaats aan een van de tafeltjes en kregen een heerlijke ravioli met gehakt en groente van het land. We aten deze heerlijke maaltijd met een knisperend vuurtje op de achtergrond. Na het tafelen werd het vuur voor de sauna aangemaakt. We hebben uren genoten van de sauna, met natuurlijk wat pauzes tussendoor. Voor de sauna konden we op de bedjes liggen om eindeloos te staren naar de heldere sterrenhemel. Na deze ontspannende avond vielen we zo in slaap. De volgende ochtend werden we gewekt met een gezond ontbijtje. Een yoghurt met smaakvolle toppings, eitjes, warme croissantjes en een groene smoothie.

Is LCBT Lodges een aanrader?

Als je een avondje helemaal vertroeteld wil worden is dit een enorme aanrader. Je voelt je helemaal ontspannen en voldaan na het verblijf bij LCBT Lodges. De hosts zijn warme, zorgzame mensen die er alles aan doen om het naar wens te maken. Door de groene omgeving kom je helemaal tot rust. Hier verblijven is geschikt tijdens alle seizoenen. In de zomer kan je een plons nemen in het natuurwater en in de winter kan je genieten van de sauna en de vuurkorven die overal te vinden zijn.

Wat is er in de buurt te doen?

Het voelt alsof je ver verwijderd bent van de bewoonde wereld, maar dat valt hartstikke mee. Het land ligt enorm dicht bij het centrum van Almere. Ook is Amsterdam, Utrecht en t’ Gooi 30 minuutjes rijden vanaf de B&B. Een dagje stad is voor de liefhebber dus makkelijk te doen. Als je iets meer in de sferen van de omgeving wilt blijven, kan je genieten van allerlei watersporten. Het land ligt op water dus er zijn veel activiteiten zoals waterpolo te doen. Ben je niet zo’n waterrat? Dan kun je ook sportief bezig zijn in het bos van Almere. Het MTB-routenetwerk bestaat uit vier routes met een gezamenlijke lengte van 33 km. Misschien een leuke uitdaging dus;)

 

Op de site van LCBT Lodges vind je meer activiteiten rondom Oosterwold.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.



 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF