fbpx

Etentje organiseren in eigen tuin: zo wordt het een succes!

Een verjaardag, een jubileum of gewoon zomaar: er zijn verschillende redenen om een etentje te organiseren voor je familie of vrienden. Als het lekker weer is, kun je dat in de tuin doen! Zo maak je het etentje net wat specialer en leuker. Waar kun je allemaal aan denken om er een geslaagde avond van te maken? We delen tips en tricks.

Trek je mooiste outfit aan

Let niet alleen op het eten en de presentatie ervan, maar denk ook aan je outfit! Je wilt natuurlijk wel de show stelen als organisator van het etentje: uitpakken mag zeker. Dat is juist leuk! Trek bijvoorbeeld een mooie zomerjurk aan, met daaronder sandalen. Liever een stoere outfit? Pak dan eens echt uit, met een flared jeans bijvoorbeeld! Op die manier sta je helemaal in de spotlights. Tof als er iets te vieren is!

Tafel feestelijk aankleden

Besteed zeker de nodige aandacht aan de aankleding van de tafel. Leg de basis met een mooi tafelkleed, of placemats met een tafelloper. Zet de mooiste borden op tafel, met daarnaast fraai bestek. Schenk het drinken in chique glazen – of het nu om een wijnglas of een waterglas gaat. En maak de styling verder compleet met decoratie: zet kaarsen op tafel, of een vaas met verse bloemen. Leg een mooi servet naast het bord, en zet een grote kan water neer met daarin muntblaadjes en citroenschijfjes. Dat ziet er al direct feestelijk uit.

Eten vooraf bereiden

Het is zonde om tijdens het dinertje steeds maar in de keuken te staan: zo krijg je maar weinig van de avond mee. Kies daarom voor gerechten die je zoveel mogelijk vooraf kunt bereiden. Denk aan recepten voor in de oven, die je alleen nog maar even in de oven hoeft te schuiven en daarna meteen kunt serveren. Koude gerechten kunnen ook prima! En denk qua toetje bijvoorbeeld aan een taart, die je een dag van tevoren al kunt maken. Op deze manier kun je tijdens het etentje gewoon lekker meesmikkelen en -genieten!

Maak de gerechten al eens eerder

Wil je uitpakken met het koken en heb je moeilijke recepten uitgekozen? Zorg dan dat je ze vooraf al een keertje oefent! Je wilt immers niet voor de onaangename verrassing komen te staan dat er een recept mislukt. Dat zou zonde zijn. Een andere optie is om niet té moeilijke recepten te bereiden, zodat je zeker weet dat het goed gaat.

Vraag naar de wensen van de gasten

Zeker als je het gezelschap dat langskomt nog niet zo goed kent, is het slim om te vragen naar bepaalde wensen qua eten en drinken. Misschien zijn er allergieën waar je rekening mee moet houden, of is er bijvoorbeeld iemand vegetariër. Je kunt het maar beter vooraf weten! Vraag ook wat iemand het liefst wil drinken, zodat je alle benodigdheden in huis kunt halen voor een geslaagd diner.

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF