fbpx

Elizabeth woonde twee jaar lang gescheiden van haar man: ‘Ik miste hem elke dag’

Elke week delen we een verhaal in het teken van liefde. Elizabeth (64) vond haar ware liefde via een datingapp in Amerika, maar kon niet verhuizen doordat haar aanvraag voor een green card uitliep. In 2013 trouwde ze met haar man Justin, maar twee jaar later kon ze pas bij hem wonen. ‘We hebben toen als getrouwd stel twee jaar op afstand van elkaar moeten leven. Zo eens in de drie weken kwam Justin naar mij toe, maar dat was het wel.’

‘Justin heb ik zo’n tien jaar geleden via een datingapp leren kennen. Dat was best wel spannend, want er zijn best veel mannen op zo’n app die alleen maar contact zoeken, omdat ze geld van je willen. Ik zocht in de buurt van Baltimore (Amerika), met de gedachte dat ik daar mijn werk als weddingplanner ook kon voortzetten. Justin stuurde mij een berichtje en natuurlijk ging ik hem op andere kanalen opzoeken om te kijken of hij wel ‘echt’ was. We hadden wat chatcontact en vroeg toen aan hem of ik hem kon zien via Skype, zodat ik zeker wist dat hij echt de Justin was met wie ik praatte. Hij had eerst geen Skype en wist totaal niet hoe het werkte, maar heeft het uiteindelijk wel aangemaakt voor mij. Ik zag hem voor het eerst op mijn beeldscherm en ik voelde mij opgelucht en blij om hem te zien. Ik woonde toen op Bonaire en hij in Annapolis, Amerika.’

Twijfels

‘Justin twijfelde in het begin ook of ik wel echt was, aangezien hij nog nooit van het eiland Bonaire had gehoord. Daarnaast was mijn Engels niet geweldig, dus hij dacht dat ik een oplichter was. Hij was natuurlijk ook erg blij om mij te zien via Skype, wetende dat ik ‘echt’ was.’

Eerste ontmoeting

‘Na onze ontmoeting via Skype ben ik vier dagen naar hem toegegaan. Ik had al erg veel gesprekken met hem gevoerd en had en goed gevoel over hem. Voor mijn gevoel was ik al alweer snel thuis in Bonaire. Een maand later gingen we op vakantie naar Curaçao. We hebben elkaar nóg beter leren kennen en we werden al snel verliefd op elkaar. Na deze vakantie voelde ik dat ik bij hem moest zijn voor heel mijn leven. Even later wilde ik voor drie maanden naar Justin toe om te kijken of het leven in Amerika iets voor mij was. Als toerist mag je met een ESTA-document maximaal negentig dagen in Amerika verblijven. Ik heb vervolgens weer een ESTA-document aangevraagd, zodat ik wat vaker bij Justin kon zijn. Na deze drie maanden wilden Justin en ik even het land uit en een korte tussenstop maken op de Bahama’s. We wilden beide uit onze eigen omgeving stappen en zo kon ik in de tussentijd wachten tot mijn nieuwe ESTA-document was aangevraagd. In de tussentijd had ik ook al mijn appartement op Bonaire opgezegd, omdat ik toch veel bij Justin was. Eenmaal op het vliegveld op de Bahama’s werd ik tegengehouden door de douane. Blijkbaar ben je het land niet uit als je naar de Bahama’s gaat, want dat valt nog onder de Verenigde Staten. Ook voor de Bahama’s heb je dus een ESTA-document nodig. Maar Justin en ik gingen juist even naar de Bahama’s, omdat onze advocaat van toen ons had verteld dat de Bahama’s buiten de Verenigde Staten vallen. Niet dus. Het kwam er dus op neer dat ik te lang in de Verenigde Staten was.’

Liefde

Verhoor

‘Drie uur lang werd ik verhoord door de politie en moest mijzelf verdedigen. Ik werd echt ondervraagd over waarom ik te lang in de Verenigde Staten verbleef. Er werd nog net niet gedreigd of ik wel de waarheid sprak. Dat was echt heel erg heftig. Ik wilde alleen maar mijn vriend beter leren kennen. Ik wist van niets dat de Bahama’s ook onder de Verenigde Staten vallen. Ik had geen keuze en kon alleen nog maar terug naar Bonaire, terwijl ik mijn appartement al had opgezegd. We hebben toen meteen een aanvraag gedaan voor een green card.’

Terug naar Bonaire

‘Omdat ik in Bonaire ‘vastzat’ heb ik voor nood even in een hotel gewoond. Daarna heb ik een appartement gezocht. Het had geen zin om mijn werk als masseuse en weddingplanner aan te houden. Voor mijn gevoel kon ik alleen nog maar wachten op een green card. Justin kwam zo eens in de drie weken naar mij toe, maar soms zat er langer tussen. Het is best een omweg wanneer je een vlucht moet maken vanaf Baltimore naar Bonaire. Hij zat ook gewoon met zijn werk natuurlijk wat gewoon doorging.

Getrouwd

‘Justin en ik zijn in juni 2013 op Bonaire getrouwd. We wilden al trouwen, dus dat was niet met de gedachte dat ik dan sneller het land in zou komen, want zo werkt dat niet. We hadden een hele mooie villa aan het water gehuurd en daar genoten we van onze huwelijksreis. We hebben enorm genoten van onze bruiloft, maar we wisten helemaal niet op welk moment we eindelijk samen konden leven. We hebben als getrouwd stel twee jaar met elkaar op afstand moeten leven. Het was een lastige periode. Ik miste hem elke dag. Je denkt dat er geen einde aan komt om op die manier te leven met elkaar. Ik voelde me als een gevangene. Het was zo raar dat ik geblokkeerd werd om Amerika binnen te komen. Dat was ontzettend frustrerend. We hebben geprobeerd om van elkaar te genieten als we dan eindelijk weer samen waren, maar er hing altijd een soort donkere wolk boven.’

Liefde

Huis in Annapolis

‘Dat die periode twee jaar heeft geduurd, komt onder andere doordat er gedoe was met mijn papieren. Wij hadden zogenaamd belangrijke papieren niet opgestuurd, terwijl de overheid deze papieren was kwijtgeraakt. Het was bijna alsof ik werd tegengewerkt. Vanaf 5 januari 2015 mocht ik eindelijk naar Amerika. Inmiddels woon ik al zeven jaar met Justin in Annapolis en ben ik dolgelukkig met hem. We wonen in een groot huis met een ruime tuin. In Amerika is niet alles zo op elkaar gebouwd en houden de mensen veel van de ruimte. Ik heb hier helemaal mijn draai gevonden. Ik werk nu ook als voettherapeut.’

Nederland

‘Hoewel het eind goed, al goed lijkt, zijn er ook mindere dingen aan Amerika. Zo mis ik mijn familie. Zo eens in de zoveel tijd ga ik nog wel naar Nederland om mijn familie te bezoeken. Voor mij was het verhuizen geen hele grote stap. Ik had daarvoor namelijk al tien jaar op Bonaire gewoond. Na zoveel gedoe heb ik eindelijk mijn plekje heb gevonden met Justin in Annapolis.’

Herfstspecial ‘Leven in liefde’

De nieuwe herfstspecial ‘Leven in liefde’ staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF