fbpx

Met deze tips heb je een praktische en opgeruimde keuken

Het inrichten van je keuken kan een grote uitdaging zijn. Je wil graag een mooie keuken waar je gezellig met vrienden of familie kan tafelen. Maar die keuken moet ook nog eens praktisch en functioneel zijn, wanneer je aan het koken en bakken bent. Met deze tips heb jij straks weer een opgeruimde en praktisch ingedeelde keuken, die er ook nog eens gezellig uitziet.  

Zoek al je keukenspullen uit

Om te beginnen is het handig om alle keukenspullen uit te zoeken. Haal alle kastjes, lades en opbergruimtes leeg. Zo heb je een overzicht van alle spullen die je hebt. Zoek uit wat je nog wel gebruikt en wat er weg kan. Gooi de dingen die je niet meer gebruikt niet gelijk weg, maar breng het naar de kringloop of maak er iemand anders blij mee die het wel goed kan gebruiken. Door je keukenspullen uit te zoeken, is je keuken al een stuk opgeruimder.

Keukenkastjes indelen

Nu je alles hebt uitgezocht, moet alles weer terug de kastjes in. De indeling kan een grote uitdaging zijn, want hoe zorg je er nou voor dat het geen bende wordt en je alles makkelijk terug kan vinden. Een oplossing hiervoor is om verschillende zones te maken. Een keukenkastje kan de zone: voorbereiden, koken, opbergen of schoonmaken als naam krijgen. In de zone ‘koken’ zet je alle spullen die je nodig hebt om eten te koken, zoals pannen en kookgerei. Met deze manier van indelen kan je alles snel en makkelijk terugvinden.

Opbergruimte

Ben jij een echte hobbykok? En sta je het liefst de hele dag in de keuken? Dan is het belangrijk om genoeg opbergruimtes te hebben voor alle voorraad aan eten. Investeer in voldoende kasten, lades en planken waar je de voorraad aan eten in kunt bewaren. Ook is het handig om genoeg ruimte te hebben in de vriezer. Een horeca vriezer heeft genoeg ruimte om alle diepvriesproducten in te bewaren. Deze vriezer kan je bijvoorbeeld kopen in de groothandel horeca. Zo heb je altijd voldoende eten in huis, wanneer er vrienden of familie komt eten.

Sfeervolle verlichting

Je brengt veel tijd door in de keuken. Niet alleen om te koken en bakken, maar ook om gezellig met vrienden te borrelen of te ontbijten met het gezin. De keuken moet dus wel een beetje gezellig zijn. Lampen hebben een grote invloed op de sfeer in de keuken, dus het is belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Tijdens het koken wil je namelijk voldoende zicht hebben, maar wanneer er vrienden langskomen mag het wel iets sfeervoller zijn. Met behulp van dimverlichting bepaal je zelf de sfeer in de keuken.

Kleur

Kleur in de keuken kan ook zorgen voor een gezellige sfeer. Kies bijvoorbeeld een opvallende of warme kleur voor op de muren. Wil je het graag wat subtieler houden? Ook dat kan. Voeg dan gekleurde accessoires toe. Je kan één kleur kiezen die steeds terugkomt in verschillende tinten. Zo wordt het een sfeervolle keuken, die ook nog eens rust uitstraalt.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF