fbpx

Drie simpele tips van onze personal trainer Kelby Jongen om op gewicht te blijven (of zelfs wat af te vallen)

Ben je bezig met afvallen of op gewicht te blijven en kan je het maar niet volhouden? Deze week vertelt onze personal coach Kelby Jongen jou hoe je stopt met stoppen en geeft je daarbij simpele tips.

Ik hoor het dagelijks om mij heen van heel verschillende mensen: ‘Ik moet toch echt nog even op de lijn letten, ik wil nog een paar kilo afvallen, ik ben weer begonnen met afvallen.’ Gek kan ik daarvan worden! Stop met stoppen! Iedere keer weer starten om vervolgens jezelf weer te kwellen met een teleurstelling, omdat het toch niet is gelukt. Grootste feit bij afvallen-lijnen is steeds starten en weer beginnen. Te grote doelen neerzetten en niet tevreden kunnen zijn met de kleine stapjes die je wel in de juiste richting zet. Je zal je zelf meer moeten coachen.

Wij hebben een druk gezinsleven met drie kleine kinderen en een zoon die doordeweeks bij zijn moeder woont en om het weekend bij ons is. We wonen om deze reden op twee plekken. We hebben beide meerdere bedrijven en ik heb ook nog twee paarden en een huishouden. En toch lukt het mij om op gewicht te blijven, te sporten en gezond te eten. Wat is mijn geheim? Discipline! Ook zorg ik voor een paar simpele dingen. Ik beweeg veel en ben bijna altijd actief. Je zal mij zelden op de bank zien hangen. Niet omdat ik teveel hooi op mijn vork heb maar gewoon omdat ik het fijn vind om bezig te zijn. In de avond nog even half uurtje sporten thuis, nog even tuinieren, samen met de kids fietsen of wandelen. Er is altijd wel iets wat je kan doen.

Qua voeding haal ik geen kcal uit drinken. Ik drink nagenoeg alleen water en soms thee. Ik start de dag met yoghurt en fruit en overdag neem ik eten mee, zodat ik precies weet wat ik kan eten op kantoor. In de avond beperk ik koolhydraten en ik drink weinig tot geen alcohol. Ik maak bewuste keuzes. Als ik wel eens zin in iets heb dan sla ik later op de dag iets ander af of over. Ook ik heb weleens rare dagen, waardoor ik anders eet dan ik zou willen. Geen ramp; de dag daarna begin ik gewoon weer bij de basis.

3 simpele tips voor komende 2 weken:

  1. Laat suikerhoudende drankjes eens staan of beperk het tot 1 per dag.
  2. Stop met koolhydraten eten na het avond eten en neem alleen nog eiwitrijk voedsel.
  3. Doe elke dag een work-out van 7 minuten waarbij je voelt dat je hartslag iets omhoog gaat. (Zie de work-out filmpjes.)

Stop met stoppen en houd vol! Zet iedere dag kleine stapjes tot je een langer termijn doel hebt. Dat is beter dan alles om te gooien en dan weer falen. Vier je succesjes en maak een moodboard waar je naar kan kijken als motivatie.

Schrijf je in voor het Postpartum-programma of Boost je leefstijl

Kelby Jongen is fitnessexpert en personal trainer en ondernemer in de fitnessbranche. Ze schreef diverse boeken over fitness en werkte onder andere mee aan het televisieprogramma Obese. Voor Wendy ontwikkelt ze beweegprogramma’s. Verbeter je conditie en werk aan je leefstijl in je eigen tijd en tempo met het Boost je Leefstijl-programma of volg het speciale Postparfum-programma om te herstellen en weer in beweging te komen na een zwangerschap. Na deze cursus van acht weken voor maar 60 euro voel jij je weer helemaal fit! Je kunt je nu inschrijven voor de nieuwe programma’s Boost je Leefstijl en het Postpartum-programma voor na de zwangerschap.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF