fbpx

DIY: je eigen zeepjes maken met Jinske Verpalen

Jinske Verpalen, dé Do It Yourself vrouw en eigenaresse van ‘IMAKIN’, maakt creatieve DIY-pakketten waarin alle materialen en stap-voor-stap instructies zitten om je eigen woon- en modeaccesoires te maken. Vorige week heeft Jinske ons geholpen met het fleuriger maken van je servies! Deze week leren we hoe we ons eigen zeep kunnen maken. 

‘Zelf zeep maken is ontzettend leuk om te doen! Varieer met kleuren, geuren en vullingen en maak jouw persoonlijke zeepjes. Mooi in je eigen badkamer en heel leuk als cadeautje.’

Benodigdheden

DIY zeep

Shop hier de benodigdheden!

Stap-voor-stap video

Na het uitharden moet de zeep nog 10 tot 14 dagen narijpen op een koele, donkere plek. Daarna kun je de zeep het beste bewaren in vershoudfolie.

Als je de zeep niet laat narijpen, kan het zijn dat deze na een tijdje gaat ‘zweten’. Er verschijnen dan druppeltjes op de zeep. Deze kun je eenvoudig verwijderen door de zeep af te spoelen en daarna opnieuw te laten drogen.

DIY zeep DIY zeep

Ik heb je vier manieren laten zien waarop je de zeep kan maken, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden! Op Pinterest vind je veel inspiratie voor verschillende designs.

Heb jij ook zelf zeepjes gemaakt? Deel je DIY resultaat met #deeljeDIY en tag IMAKIN op Facebook/Instagram.

 

Blogtip: Bekijk hier alle DIY van Jinske!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF