fbpx

Dit zijn de 10 leukste kerstfilms allertijden

Dit jaar geen kerst met de hele familie aan tafel, geen etentjes en niet slenteren door de versierde winkelstraten. Dit jaar gaat het net even anders. Maar dat betekent niet dat het niet een knusse en gezellige kerst kan worden. Plof op de bank met een lekkere warme kop thee en een dekentje. Zet een leuke kerstfilm op! Een gouwe oude of een moderne, ze zijn allemaal geweldig. Wij hebben voor jou de tien leukste kerstfilms op een rijtje gezet. Veel kijkplezier én een hele fijne kerst.

1 Love Actually

Deze klassieker moet je gezien hebben. De film gaat over acht koppels die de liefde vinden tijdens kerst. Hugh Grant is één van de hoofdrolspelers én (spoileralert) er zit een hele grappige dansscène van hem in. Alle verhalen overlappen elkaar, maar het is toch één mooi geheel.

2 A Bad Moms Christmas

De hysterische kerstfilm van 2017. Deze te gekke komedie heeft alles in zich voor een avondje schaterlachen. Mila Kunis, Kristen Bell, en Kathryn Hahn spelen drie moeders die zich klaarmaken voor kerst. Dat wordt een uitdaging als hun eigen moeders aankondigen dat ze met kerst langs zullen komen.

3 Home Alone

Home Alone, alweer? Ja, alweer! Zit jij elk jaar voor de buis om 1,2,3,4 én jawel nummer 5 te bekijken? De eerste twee blijven toch wel het leukst. Het is inmiddels een stukje nostalgie wat je niet wilt missen.

4 A Christmas Prince

Een film om bij weg te dromen. We hebben het over de Netflix Original: A Christmas Prince. Een Amerikaanse journaliste gaat undercover in een koningshuis in het zelfverzonnen Aldovia in Oost-Europa. Dat gaat niet zoals gepland. Zin om te bingewatchen? Er zijn drie delen gemaakt van deze film.

5 Alles is liefde

Deze film hoort natuurlijk helemaal thuis in dit lijstje. Waarom? Niet alleen omdat het een zwijmel kerstfilm is, waar je ook nog hard van gaat lachen, ook speelt onze Wendy één van de hoofdrollen. Hoe leuk?!

6 The Holiday

De Engelse Iris en Amerikaanse Amanda ruilen tijdens de kerstdagen twee weken van huis. De één woont in een luxe villa en de ander in een knus houten huisje. Ze zijn beiden teleurgesteld in de liefde, maar vinden opnieuw geluk in hun tijdelijke nieuwe huisje.

7 All You Need Is Love

Kijk jij standaard elke kerstavond naar All You Need Is Love met Robbert ten Brink? Dan is deze Nederlandse familiekerstfilm echt iets voor jou! De film gaat over de presentator van All You Need Is Love die op de vooravond van de kerstspecial verdwijnt. Maar waarom en hoe moet het nu? Het is een film vol humor, drama en liefde.

8 The Holidate

Dit is dé romantische kerstfilm die je moet zien. Twee onbekende singles willen niet alleen zijn met de kerst. Ze spreken af om tijdens de feestdagen elkaars date te zijn, zodat ze af zijn van al het familiegezeur. Toch komen de gevoelens sneller om de hoek kijken dan ze in eerste instantie dachten.

9 It’s a Wonderful Life

Dit noemen we nou echt een goude oude. Hij is al wat jaartjes oud, maar dat betekent niet dat hij niet meer leuk is. De Amerikaanse kerstfilm wordt namelijk weleens de beste film ooit genoemd. De film gaat over jawel de liefde natuurlijk! Geniet mee met de nog zwart witte film. De film staat gewoon op YouTube, extra handig dus!

10 Roald Dahl’s Matilda De musical

Een heerlijke familiefilm staat vanaf 25 december op Netflix. In deze film krijg je een nieuwe kijk op de bekroonde musical Roald Dahl’s Matilda. Het verhaal gaat over een buitengewoon meisje met een levendige verbeelding en dat brengt veel obstakels en grappige momenten met zich mee.

Geen zin in een kerstfilm? Bekijk hier de 5 leukste Netflix series en films.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF