fbpx

Dit moet je hebben gezien! 5x Ibiza’s mooiste natuurlijke bezienswaardigheden

Ibiza heeft veel te bieden, zo ook qua natuur. De prachtige baaitjes, natuurlijke kunstobjecten en niet te vergeten waanzinnige uitkijkpunten. Zeker de moeite waard om met de auto op pad te gaan en het eiland te verkennen. Motoluis heeft top car rental in Ibiza en maakt jouw vakantie zo makkelijk dat jij alleen maar kan gaan genieten. En dat is waar wij blij van worden!

1. Es Vedra

Natuurlijk start jouw roadtrip langs Es Vedra, het meest magische stukje en goed bewaarde geheim van Ibiza, waar je vast al eens van hebt gehoord. Rotseiland Es Vedra ligt voor de zuid-west kust van Ibiza ligt. Het is onbewoond, een beschermd natuurgebied, en het eiland heeft 400 meter hoge wanden die geen mens wilt beklimmen.

Over Es Vedra gaan genoeg verhalen en mythes de rondte. Zo zou het eiland bestaan uit een bepaalde soort stenen waardoor het een sterk magnetisch veld is waardoor kompassen er niet werken. Anderen geloven dat het een plek is waar aliens en UFO’s landen en sommige locals denken dat er ooit Sirenen uit Griekse legendes hebben geleefd. Hoe dank ook: Misschien komt het door de verhalen of simpelweg door de schoonheid van Es Vedra op een zonnige dag, maar feit is dat deze plek iets met je doet en dat je hier echt geweest wilt zijn tijdens je roadtrip op Ibiza.

2. ‘Atlantis’ / Sa Pedrera de Cala d’Hort

De locals noemen het de meest mysterieuze plek van Ibiza en ook hier gaan er verschillende verhalen, legendes en mythes de ronde. De naam Atlantis kreeg het als verwijzing naar de legendarische verzonken stad. Maar in werkelijkheid is het een steengroeve. Het zijn rotsblokken die ze gebruikten om de omwalling van het oude stadsgedeelte te bouwen. Het uithakken van de rotsblokken liet grote, vierkante uitsparingen in de rotsen achter, die erg lijken op zwembaden wanneer ze zich vullen met water.

3. Sa Talaiassa

We vervolgen onze trip naar het hoogste punt van Ibiza, Sa Talaia. Wanneer je boven op de berg toekomt, zal je een grote antenne zien staan: als je naast die antenne gaat staan en naar het noorden kijkt, kan je de baai van San Antonio zien, de contouren van de stad, de berg Cap Nonó en het toeristische centrum van Cala de Bou en Port des Torrent. Wanneer je naar het zuiden kijkt, zie je de idyllische baai Porroig, maar ook Cala Jondal, Las Salinas, Playa d’en Bossa en de kust van het eiland Formentera op de achtergrond.

4. Torre des Savinar

De Torre des Savinar is een oude uitkijktoren die ooit werd gebouwd om het eiland tegen piraten te beschermen. Daar kent Ibiza er wel meer van, maar deze toren, die in 1763 werd gebouwd, heeft niet alleen het mooiste uitzicht, maar is ook nog eens het best gerestaureerd. Mocht je de klim aangaan, vergeet dan niet je camera mee te nemen en wellicht een lekkere picknick. Het uitzicht boven bij de toren is namelijk zó fenomenaal dat je er waarschijnlijk wel een tijdje van wilt genieten en er sowieso de nodige foto’s van wilt maken.

5. Cala Llentia

En we eindigen onze roadtrip bij het prachtige Cala Llentia. Het is een afgesloten baai, omsloten door steile kliffen en een vissershutje tegen de rotswand gebouwd. Het water is helder en ondiep, waardoor het een perfecte plek is om te snorkelen. En net achter Cala Llentia bevind zich het prachtige kunstwerk ‘Time & Space’, dat zéker niet op je to-do-lijstje mag ontbreken. Onze persoonlijke favoriet! Het geheel heeft iets mythisch en rustgevend, net zoals Es Vedra, en is een fantastische plek om naar de zonsondergang te kijken. En perfecte afsluiting van de dag!

Touren met Motoluis

Het huren van een auto op Ibiza is tijdens je vakantie een must. Alleen zo kun je het eiland echt verkennen en op zoek gaan naar de mooiste stranden, leukste dorpjes en fijne restaurants. Maar hoe fijn is het als je bij aankomst op het vliegveld in enkele minuten je auto op kunt halen en al het papierwerk vooraf gedaan is? Bij het familiebedrijf Motoluis kan dat.

Heb jij jouw vakantie naar Ibiza ook al geboekt en wil je ook een betrouwbare auto huren? Gebruik dan de kortingscode WENDY22 bij jouw boeking en krijg 5% korting. Geldig op alle automodellen, behalve de Fiat Panda, en te gebruiken voor auto’s die dit jaar gehuurd worden.

Ga naar www.motoluis.nl voor het maken van je boeking of mail info4@motoluis.comWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF