fbpx

Dit is de reden waarom WENDY magazine niet mag ontbreken in jouw leescollectie

”Wat vind jij het leukste om te lezen in WENDY magazine?” vroegen wij aan onze lezeressen. En wat blijkt: de lezeressen vinden de goede adviezen GE-WEL-DIG! Waarom? De adviezen die wij delen zijn uitvoerbaar, onderbouwd en aantrekkelijk. Kortom, goede adviezen waar jij de waarde van inziet. Daarom geven we je vandaag alvast een voorproefje: 15 manieren om de voorpret van je vakantie te verhogen. Kom maar op met die geluksboost!

”56% van onze bevolking vindt de voorpret leuker dan de vakantie zelf”

Voorpret maakt ons nog gelukkiger dan de vakantie zelf, ontdekte de Amerikaanse geluksonderzoeker Elizabeth Dunn. Hoewel het nog hartje winter is, mogen we ons dus alvast verheugen op de komende voorjaars- of zomervakantie. Wegdromen en mijmeren over de fijne tijd die we gaan krijgen geeft ons nú een beter gevoel.

1: visualiseer

Met visualiseren kun je je eigen werkelijkheid creëren en zit je in je verbeelding al helemaal op dat strand in Bali of loop je lekker door New York. Ga op een rustige plek liggen of zitten en sluit je ogen. Denk aan je vakantie. Bedenk hoe je ernaartoe reist, hoe het eruitziet, hoe je in het zwembad springt. Leuk toch?

voorpret

2: koop een boek

Koop alvast dat boek dat al lang op je wishlist staat.

3: zorg dat je tijd hebt voor voorpret

Gevaar is dat we tot de dag voor vertrek zo hard werken dat we geen tijd hebben om te mijmeren. Probeer alvast wat taken van je bordje te schuiven.

4: boek zo vroeg mogelijk

Boek zo vroeg mogelijk is het advies van geluksonderzoeker Elizabeth Dunn in haar boek Happy Money. Hoe langer je je kunt verheugen, hoe groter de geluksboost die je krijgt van de voorpret.

5: tik op YouTube je bestemming in

Waarom? Grote kans dat je er allerlei leuke filmpjes vindt om bij weg te dromen.

6: bezoek alvast een restaurant

Wedden dat je in de stemming komt bij bijvoorbeeld een goede Italiaan of Thai?

voorpret

7: ga liever vier keer kort dan één keer lang

Onderzoeker Jeroen Nawijn ontdekte dat het vakantiegevoel na de reis snel wegebt. Mensen die een vakantie voor de boeg hebben, blijken echter significant gelukkiger. Plan het jaar maar vol dus.

8: als je haar maar goed zit

Bezoek de kapper. Goed haar werkt, echt!

9: sport na afloop van je laatste werkdag

Een tip van onderzoekster Jessica de Bloom in ‘De kunst van het vakantie vieren:’ sport na afloop van je laatste werkdag. ”In drukke werkperioden draait je lichaam op volle toeren en maakt het energie aan om goed te functioneren. Als je dan stopt met werken, kan je lichaam deze energie niet kwijt. Dit kan ertoe leiden dat je je in de eerste dagen na een drukke periode ziek voelt. Door te sporten op het einde van je laatste werkdag, kan je lichaam energie kwijt en worden stresshormonen sneller afgebouwd dan wanneer je na het werk op de bank neerploft.”

10: insidertips

Vraag via social media insidertips over leuke restaurantjes en verborgen baaitjes.

11: ”Trek tijd uit voor de voorbereiding”

Zegt Jessica de Bloom. ”Ga lekker winkelen voor je vakantie. Een handige stranddoek, een praktische rugzak, oordopjes, een sexy bikini of trendy teenslippers zullen voor vakantiestemming zorgen en je voorpret vergoten.”

voorpret

12: muziek

Draai muziek uit het land waar je naartoe gaat.

13: organiseer een voorpretavond

Ga je niet met je gezin op vakantie? Dan is een voorpretavond zeker aan te raden! Spreek alvast af met je reisgezelschap en fantaseer over de vakantie. Met lekkers erbij uit het land van bestemming natuurlijk.

14: koop een boekje voor de kinderen

Een boekje? Waarover? Een boekje over de bestemming of course! Googelen mag ook. Laat de kinderen drie dingen uitzoeken om te doen. Dat zorgt ervoor dat zij het ook leuk vinden. En gedeelde pret is halve pret.

15: out of office

Stel een dag van tevoren alvast je out of office in; mails beantwoorden is klaar!

voorpret

Wil jij meer adviezen lezen?

Trek je schoenen aan, loop naar de winkel en schaf WENDY magazine aan! Of nog makkelijker: wordt abonnee en ontvang WENDY magazine altijd als eerste. Naast het delen van goede adviezen, is er in elke editie ook een special verwerkt gericht op de peilers: wonen, reizen, styles, kids, health, lezen, werken en food. Kies hier jouw WENDY abonnement, en je bent verzekerd van heel veel leesplezier!

Blogtip: 3 tips voor meer geduld!

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF