fbpx

Deze reparaties in huis kun je prima zelf doen

Vind jij het ook zo heerlijk om te rommelen in huis? Even lekker de tijd nemen om je huis helemaal zen maken en warmte en sfeer te creëren in je woning. Door aandacht te besteden aan je huis, gaat je woning steeds meer voelen als je veilige haven; een fijne plek waar je je altijd terug kunt trekken als je dat nodig hebt. Om ervoor te zorgen dat je huis altijd zo fijn blijft voelen, is het belangrijk dat je je huis goed onderhoud. Gelukkig zijn best veel reparaties die je prima zelf kunt doen en waar je echt geen hulp van een klusjesman voor nodig hebt!

Voordelen van je huis goed onderhouden

Je huis goed onderhouden heeft verschillende voordelen. Natuurlijk is het fijn om ergens te wonen waar alles het goed doet en niets kapot is. Huizen zijn helaas altijd onderhevig aan slijtage, zeker als je met veel mensen en kleine kinderen woont. Regelmatig kleine reparaties in huis uitvoeren is belangrijk om ervoor te zorgen dat je geen achterstallig onderhoud krijgt. Het scheelt daarnaast natuurlijk enorm in de kosten als je zo veel mogelijk reparaties zelf uitvoert. Een ander voordeel is dat het regelmatig onderhouden van je spullen zorgt voor een langere levensduur. En dat is dan weer goed voor het milieu.

Welke reparaties kun je zelf doen?

Natuurlijk zijn de reparaties die je zelf kunt doen afhankelijk van hoe handig je bent, en waarschijnlijk kun je met een goede voorbereiding meer dan je eigenlijk denkt. Pas wel altijd goed op met reparaties waar bijvoorbeeld elektriciteit aan te pas komt; dat is behoorlijk gevaarlijk als je niet precies weet wat je doet. De volgende reparaties kun je waarschijnlijk wel zelf uitvoeren:

  • Een tegel repareren
  • De kozijnen repareren
  • Een afgebroken haakje maken

Ga je een simpele reparatie uitvoeren? Bereid je dan toch altijd goed voor en verdiep je in het materiaal dat je gaat gebruiken. Een afgebroken haakje kun je waarschijnlijk prima maken met secondelijm, maar het is wel handig om te weten hoe je secondelijm moet verwijderen als je er per ongeluk te veel van hebt gebruikt. Probeer bovendien niet te snel op te geven als je het niet direct lukt.

Zo eenvoudig is het repareren van een gebarsten tegel

Aan de hand van een voorbeeld van een gebarsten tegel kun je lezen hoe eenvoudig zo’n reparatie is om uit te voeren. Voor een gebarsten tegel hoef je waarschijnlijk geen klusjesman in te huren, maar hou er wel rekening mee dat je het altijd blijft zien als je een tegel repareert. Volgens tegelzetter Robin Kops, kun je daarom de tegel beter vervangen als je het echt mooi wil hebben.

Een reparatie waar je weinig gereedschap voor nodig hebt

Een tegel met een barst ziet er niet mooi uit maar zo’n barst is vooral ook een broedplaats voor vuil en bacteriën. Met een aantal spullen kun je echter deze reparatie al uitvoeren. Voor deze reparatie heb je namelijk nodig:

  • Een mes
  • Een spatel
  • Een vochtige doek
  • Contactcement of hars-epoxylijm

Zet het mes voorzichtig in een hoek van de tegel en probeer de tegel los te krijgen van de ondergrond zonder de tegel te breken. Als je de tegel los hebt gehaald, kun je de resterende stukjes lijm verwijderen met een spatel. Maak vervolgens het oppervlak schoon met een vochtige doek. Plak de stukken tegel weer aan elkaar met contactcement of lijm. Zodra de tegel gedroogd is, kun je de lijm aanbrengen op achterkant van de tegel. Plak de tegel vervolgens weer terug op zijn plaats. En voilà, je eerste reparatie is uitgevoerd!

Zo kun je stap voor stap zorgen dat je woning ook als thuis voelt! Wanneer je klaar bent met je reparaties, vergeet dan niet alvast na te denken over je kerstversiering, voordat straks alles al uitverkocht is. Een knus versierd huis maakt gelukkigeren wie weet heb je nog oude kerstversiering die wel een opknapbeurt kan gebruiken.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF