fbpx

5x warmte en sfeer creëren in jouw huis!

Heb jij een zwart-wit interieur? Of ga je toevallig binnenkort verbouwen en weet je niet wat je met de inrichting aan moet? Houd je van een rustige, maar toch ook sfeervolle omgeving? Een beetje warmte in huis is altijd welkom. Wij geven je 5 tips om warmte te creëren in jouw huis!

1. Kaarsen

Kaarsen zijn tijdens de donkere dagen een echte musthave voor warmte in huis. Niet alleen letterlijk geeft het een beetje warmte, maar het geeft vooral heel veel sfeer. In de avond de lampen uit, de kaarsjes aan en heerlijk met een kop thee en een dekentje op de bank. Zo is je rustige, misschien saaie inrichting toch ineens heel knus.

2. Stoffen materialen

Met de accessoires kun je je huis maken of breken. Ga eens een dag op pad om allemaal passende items te vinden qua accessoires. Denk hierbij aan kussentjes, dekentjes, vloerkleden, plantenbakken, etc. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Accessoires kleden je huis namelijk echt aan. Heb jij nooit kussentjes op je bank liggen? Leg er eens een paar kussens op en kijk wat een verschil het maakt!

3. Plantjes

Met planten en bloemen kun je ook al een hele andere sfeer creëren. Door het groen van de plant breng je op een subtiele manier toch wat kleur aan in huis. Daarnaast maken planten en bloemen het huis ook altijd een stukje levendiger en gezelliger. Zelfs één bloem in een vaasje op tafel kan al veel verschil maken!

4. Verlichting

Bij warmte en sfeer in huis is de verlichting ook erg belangrijk. Een felle tl-buis is natuurlijk niet gezellig. Ledverlichting was ook niet altijd de gezelligste optie, maar tegenwoordig zijn er zeker sfeervolle ledlampen te koop. Je kunt ledlampen tegenwoordig namelijk ook dimmen en je hebt zelfs lampen waarmee je de volledige kamer groen of een andere kleur kunt geven. (Philips Hue)

5. Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn vaak van zichzelf al warm qua kleur. Denk hierbij aan rotan, hout en bijvoorbeeld riet. Door items van deze materialen toe te voegen in je huis breng je gemakkelijk warmte in je huis. Zonder echte kleuren te gebruiken, creëer je toch de sfeer die je wilt!

Ben jij ook benieuwd naar een volledig ecohuis? Kijk dan binnen bij Lodewijk Hoekstra! WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF