fbpx

Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missen

De herfstvakantie komt er aan, een vakantie waarin nog veel mensen naar Ibiza gaan. Het is er nog mooi weer en op het eiland is het stukken rustiger dan in de zomer! Daarom delen wij tien leuke plekken op Ibiza, met tips van Wendy

2. Parco Ibiza, San Antonio

Parco is de oudste camping van Ibiza, waarin de sfeer en beleving centraal staan. Deze plek is anders en ‘out of the box’ en harmonie tussen comfort en authenticiteit is hier erg belangrijk. Er hangt een ongedwongen sfeer waarin gasten zich vrij voelen zichzelf te zijn. De stijl is stoer en simpel en doet recht aan de historie en de spirit die Ibiza zo bijzonder maakt.

ParcoIbiza 008 Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missen

3. Experimental Beach, Cap d’es Falco

Verscholen net naast de zoutmeren, ligt de prachtige beachclub Experimental Beach. Een ruim opgezette beachclub met restaurant met lekkere muziek. Een bruisende plek om op een bedje te liggen of om te lunchen. Blijf hier vooral lang hangen, want deze locatie staat ook bekend om het prachtige zicht op de ondergaande zon.

WFI FAMILY 2 copia 768x1064 1 Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missen

4. Chiringuito Cala Escondida

De zonsondergang zo low key mogelijk bekijken? Ga dan naar Cala Escondida. Een kleine, duurzame chiringuito waar je onder het genot van eenvoudig, maar lekker eten (en cocktails!) de zonsondergang kunt bekijken. Je kunt er terecht voor verse sapjes, goeie mojito’s, lekkere wraps en groentehumusdips. Op sommige dagen zijn er ook trommelaars of andere muzikanten te vinden.

5. World Family Ibiza restaurant, San Joan

Dit restaurant langs de weg richting San Joan heeft zijn deuren pas net geopend. De nieuwe uitbaters zijn ook de eigenaar van het kleur- rijke tassen- en kledingmerk World Family Ibiza. En wat een transformatie heeft het restaurant ondergaan: het is kleurrijk, inspirerend en met veel internationale invloeden. En de menukaart staat vol met gezonde en bijzondere smaken. Echt een aanrader!

6. Es Ventall, Sant Antoni

In de stad, ietwat achteraf, ligt Es Ventall – de chef schijnt te zijn verkozen tot een van de beste van de Balearen – en dat merk je: het ene na het andere fantastische gerecht verschijnt hier op tafel. Niet alleen prachtig gedecoreerd, maar ook zeer bijzonder bereid. Zo wordt er in het restaurant nog op hout gekookt, een traditionele manier van koken die hier nieuw leven is ingebla- zen. Een feest om bij elke gang te bedenken hoe die is gemaakt!

3d Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missen

8. Sa Punta, Talamanca

Wendy’s nieuwe lievelingsrestaurant. Met een geweldig uitzicht op de oude stad vanaf het rooftop restaurant, Libanees eten en heerlijke cocktails.

sapunta 1 Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missen

7. Casa Naya, San Lorenzo

Wat een fijne plek is dit, met veel liefde gerund door de Nederlandse Evelien en haar man Michel. Overal rond het appartementencomplex zijn plekjes gecreëerd om neer te strijken en de kamers en studio’s zijn gebouwd rond het heerlijke zwembad met prachtig uitzicht tot de zee. Casa Naya ligt midden op Ibiza, waardoor alles op het eiland goed bereikbaar is.

9. Nagai, Sant Joan

Dit sushirestaurant langs de EI300 richting het noorden, is een waar feest. De sushi is top en de leuke sfeer nodigt uit tot plezier maken en genieten, iets waar nagai (Japans voor ‘een lang leven’) ook voor staat. Terwijl je van je sushi geniet, lopen mannequins door het restaurant om kleding te showen en zorgt de dj voor een fijne atmosfeer.

10. Ca Na Pepeta, San Lorenzo

Vlak bij San Lorenzo vind je een schattig restaurant langs de kant van de weg. Het is intiem en rustiek, en er wordt alleen gewerkt met lokale en duurzame ingrediënten van het eiland. De verse groenten, vlees en vis worden gegrild op een kolengrill, waardoor alles een fijne smokey smaak krijgt. Heerlijk familie- restaurant.

1. Chiringuito Cala Gracioneta

In een intiem en charmant baaitje aan de westkust ligt de chiringuito Cala Gracioneta. Een fijne plek om verse vis of vlees te eten, dat rechtstreeks van de grote grill komt. Het baaitje zelf is klein, dus als je een plekje wilt: ga op tijd. Omdat de zee lang ondiep blijft is het een fijne plek met kinderen. Wil je op een iets breder strand liggen voor of na je lunch? Loop links van de baai over de rotsen naar Cala Gracio. Daar is vaak net wat meer ruimte.

findac nagai geishas Deze plekken op Ibiza mag je deze herfstvakantie niet missenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF