fbpx

Deze 6 figuurtypes voor vrouwen zijn er en wij leggen jou uit wat je daarbij het beste kunt dragen

Iedere vrouw heeft mooie kanten. Wanneer je de kleding afstemt op je figuurtype kun je langer, slanker of juist voller lijken. Als je het accent op deze mooie kanten legt zie je er op je best uit, zegt onze style coach Milou Bitter van Milooks, met wie we samen ook mooie styling workshops organiseren. In dit artikel legt ze uit welke figuurtypes er zijn en wat je dan het beste kunt dragen. 

Als style coach werk ik dagelijks met alle soorten figuurtypes en daarmee ervaar ik hoe belangrijk én handig het is om te weten welk figuurtype je hebt. Niet alleen handig om miskopen te voorkomen maar juist om te weten hoe je je mooie kanten kunt accentueren en je aandachtspunten kunt camoufleren zodat je er op je mooist uit ziet.

Verschillende vrouwelijke figuurtypes

Figuurtype X

Het X- figuur is helemaal in balans omdat de schouders en heupen even breed zijn en er sprake is van een opvallend slanke taille. Bij dit figuurtype is het dan ook mooi om deze taille te accentueren. Dit kun je doen door het dragen van getailleerde kleding, zoals blazers, tops en jassen omdat je hierbij de taille goed ziet. Ook de wikkeljurken, broeken en jumpsuits met taille riem zijn zeer geschikt voor dit figuur.

Vrouwelijk figuurtype X
Kleding die past bij figuurtype X

Figuurtype V

Bij dit figuurtype zijn de schouders opvallend breder dan de heupen. Vaak is er ook sprake van grote borsten. Belangrijk om bij dit figuurtype het accent op de onderkant te leggen en aan de bovenkant rust te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het dragen van prints (broek of rok) aan de onderkant. Ook bandplooibroeken, een flared jeans en broeken met zakken zijn geschikt.

Aan de bovenkant staan rustige, effen, donkere tops of jasjes met bij voorkeur een V-hals het mooiste.

Vrouwelijk figuurtype V
Kleding figuurtype V

Figuurtype O

Het figuurtype O is een rond lichaamstype met volle borsten, een buikje en vaak mooie slanke benen. Er is weinig tot geen taille. Bij dit figuurtype is het mooi om het accent op de decolleté en benen te leggen. Wijde, rechte jurkjes, in een rustige (bij voorkeur donkere) effen stof staan vaak het mooiste. Bloezende tops in combinatie met een slanke broek leggen het accent op de benen.

Vrouwelijk figuurtype O
Kleding figuurtype O

Figuurtype H

Het figuurtype H is een recht type waarbij de schouders en heupen even breed zijn. Bovendien is er nauwelijks een taille. Er zijn smalle H’s en brede H’s en bij beiden is het mooi om een taille te creëren. Jumpsuits, wikkeljurkjes en getailleerde jurken en blazers zijn daarvoor geschikt. Bij brede H types kan het ook mooi zijn om het rechte te accentueren. Dit kun je doen door het dragen van rechte jurkjes of rechte soepel vallende blazers of jassen.

Vrouwelijk figuurtype H
Kleding vrouwelijk figuurtype H

Figuurtype A

Bij het figuurtype A zijn de schouders opvallend smaller dan de heupen. Vaak is er wel sprake van een slanke taille. Belangrijk om bij dit figuurtype het accent op de bovenkant te leggen en niet op de heupen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het dragen van prints of glimmende stoffen aan de bovenkant maar ook coltruien of bijvoorbeeld tops met pofmouwen. Rechte of flared broeken staan mooier dan skinny broeken en onder een A-lijn jurk of rok vallen de heupen niet meer op.

Vrouwelijk figuurtype A
Kleding vrouwelijk figuurtype A

Figuurtype 8

Het figuurtype 8 is, net als de X, in balans. Schouders en heupen zijn even breed en er is sprake van een opvallende taille. Dit figuur is wat voller en wordt daarom ook wel de “volle zandloper” genoemd. Ook hier is het mooi om het accent op de taille te leggen. Dit kun je doen door het dragen van getailleerde kleding, zoals blazers, tops, jumpsuits en jassen. Ook de wikkeljurken (en tops) en de hoge taille rokken en broeken zijn zeer geschikt voor dit figuur omdat je hierbij de taille goed ziet. Daarnaast is het mooier om de kleding niet te strak te kopen en bij dunne stoffen is het stijlvoller om (licht) corrigerend ondergoed te dragen.

Vrouwelijk figuurtype 8
Kleding vrouwelijk figuurtype 8

Volg een Wendy-workshop van Milou!

Tijdens de Wendy workshop ‘Kom in je kracht’ komen alle figuurtypes en aandachtspunten uitgebreid aan bod en krijg je persoonlijke stylingtips over jouw eigen figuurtype en hoe je je mooie kanten kunt accentueren en je aandachtspunten kunt camoufleren waarmee je er op je mooist uit kunt zien. De eerste twee workshops zijn inmiddels helemaal vol, daarom hebben we in mei een extra workshop: voor 11 mei kun je je nog inschrijven!

Meld je hier aan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF