fbpx

Deze eilandtips moet je weten als je op vakantie gaat naar Curaçao

Bon Bini! Op het eiland waar het altijd 28 graden is, de zon altijd schijnt en waar naast alle mooie stranden en duik- en snorkelplekken veel interessants te doen is.

5x doen

1 Historisch Otrobanda

Wil je het echte authentieke Curaçao ontdekken? Bezoek dan Otrobanda in Willemstad. Deze historische wijk is de laatste jaren flink opgeknapt tot een van de mooiste plekken van de stad. Hier vind je onder andere lokale cafeetjes, restaurants en historische pandjes, gecombineerd met de mooiste streetart. Er worden meerdere walking tours, aangeboden waarbij een gids je kennis laat maken met de geschiedenis en de historische Curaçaose bouwstijlen.

2 Schildpadden spotten

Deze bijzondere dieren altijd al eens in het wild willen zien? Dat kan op Playa Grandi bij Westpunt, helemaal in het noordwesten. Waarschijnlijk zijn hier zo veel schildpadden, omdat de lokale vissers vanaf dit strand elke dag gaan vissen en hun resten in zee achterlaten. Je maakt kans groene zeeschildpadden te zien en de Karetschildpad. Let wel: kom niet te dicht bij de schildpadden in de buurt, schildpadden zijn een bedreigde diersoort. Wees ook spaarzaam met zonnebrand als je het water ingaat, schildpadden kunnen daar heel ziek van worden.

3 Mooiste Stranden

Het zijn er teveel om op te noemen, maar deze stranden staan zeker boven aan de lijst: Playa Porto Marie, blauw water zo ver je kunt kijken, fijn zand, palmbomen… Jan Thiel, voor als je houdt van gezellige drukte en zien en gezien worden, en van het strand ook meteen een uitgaanservaring wilt maken, bijvoorbeeld bij strandtent Zanzibar. De Grote Knip, paradijselijk strand op veertig kilometer van Willemstad, waar in het weekend veel locals komen. Seaquarium Beach, hip strand, met ook de hipste strandtent van het eiland: Mambo Beach. Blauwbaai, een heerlijk strand met rieten parasolletjes om fijn te relaxen.

4 Natuurpark Hòfi Mango

Cabaretier Jandino Asporaat, afkomstig van het eiland, heeft zijn eigen natuurpark op Curaçao: Hòfi Mango. Het park van dertig hectaren telt ruim 700 mangobomen en heeft onder meer een unieke suikermolen. Het was de droom van Jandino om iets terug te doen voor zijn eiland en in het park is bijvoorbeeld een landbouwopleiding waar jongeren van Curaçao voedsel leren verbouwen. Voedsel is op Curaçao heel duur omdat het meestal geïmporteerd wordt en dat hoopt Jandino te veranderen met lokale landbouw. Regelmatig is hij zelf in het park om rondleidingen te geven. Hofimango.com

5 Klein Curaçao

Een uurtje varen ten zuidoosten van Curaçao ligt het onbewoonde eiland Klein Curaçao. Dit bountyeiland was ooit een koraalrif en bestaat dus voornamelijk uit hard steen. Het is daarom best kaal, omdat er heel weinig kan groeien. Toch is het er prachtig; het strand van Klein Curaçao staat bekend als een van de mooiste ter wereld, met het parelwitte zand en kristalheldere water.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF