fbpx

Debby vertelt: ‘Er werd borstkanker bij mij ontdekt, maar ik dacht niet gelijk aan het ergste’

In juni 2017 werd er bij Debby borstkanker ontdekt. Ondanks deze slopende ziekte blijft ze positief en wilt ze mensen inspireren door haar verhaal te delen op het Instagram-account @debs_diary_. Hier vertelt ze over haar strijd tegen borstkanker en hoe ze positief blijft: 

‘Ik dacht niet gelijk aan het ergste’

‘Op een dag ontdekte ik dat er een harde schijf in mijn rechterborst voelbaar was. Ik dacht: dit komt vast door het vele sporten. Omdat mijn borsten nog niet zo lang geleden waren gecontroleerd  dacht ik niet gelijk aan het ergste. Toch begon hier mijn traject. Ik werd gelijk doorgestuurd voor een echo. Tijdens de echo waren alle artsen om me heen opvallend stil. Ik keek op het beeldscherm en zag een grote zwarte vlek. De arts zei: “Zoals je kunt zien, zit er iets wat er niet hoort.” We willen het weefsel controleren en dus een punctie bij je afnemen.
Voor ik het wist was de punctie gedaan en liep ik, met in mijn hand de afspraakbevestiging voor de oncoloog, weer terug naar de auto.Een week later, 6 juni 2017, kreeg ik de uitslag… BORSTKANKER.’

‘Het voelde als een opluchting’

‘Wat begon met een burn-out, daarop gevolgd door een depressie, sprak de arts na negen maanden het woord ‘borstkanker’ uit. Je zou het niet verwachten, maar voor mij voelde het als een soort opluchting. Eindelijk wist ik wat mijn lichaam al die tijd duidelijk probeerde te maken. Vanaf dat moment was ik weer de oude, energieke, positieve Deb. De Deb die ik was voor de burn-out, maar zelfs nog zoveel sterker dan toen. Hoe raar ook , maar wow: wat voel ik een power vanaf die dag! En nog steeds, want ik zit nog middenin het traject om beter te worden.’

‘Het gevoel van liefde van anderen maakt me sterker’

Iedereen schrok van het heftige nieuws en niemand begreep waarom ik zo positief bleef. Het is bizar en eigenlijk niet in woorden uit te leggen hoeveel liefde ik om me heen voel. Ik heb het gevoel van liefde nog nooit zo intens mogen beleven. Mijn ouders, mijn lieve zus, lieve vriendinnetjes en vrienden, ze zijn er allemaal voor me. Het gevoel dat ik er niet alleen voor sta maakt me nog zoveel sterker!

‘Ik hoop mensen te inspireren’

‘Door mijn verhaal te delen op @debs_diary_, hoop ik mensen te inspireren om ook op een positieve manier met hun ziekte om te kunnen gaan.  Ik vind het heel goed dat kanker nu veel onder de aandacht wordt gebracht, of het nu borstkanker of iedere ander soort kanker is. Iedere ziekte verdient sowieso aandacht. Ik had ook nooit verwacht dat dit mij zou overkomen, dus vrouwen: check je borsten op tijd en bij twijfel altijd even laten checken bij de dokter!’

‘We all have two lifes, the second one starts when we realize we only have one’

‘De verdrietige momenten accepteer ik nu. Ik geloof echt dat als je jouw mindset positief houdt, je positieve dingen aantrekt. Ik voel me geen slachtoffer omdat ik borstkanker heb, want deze ziekte heeft me nu al zoveel mooie momenten opgeleverd die ik anders nooit had mogen meemaken. Mijn ziekte laat mij zien wat echt belangrijk in het leven is, ik geniet nu intens van de kleine, pure dingen en ik ben nog niet klaar met dit leerproces. Als tip geef ik: blijf positief denken en stap niet te snel in de slachtofferrol, maak het bespreekbaar en laat de verdrietige momenten er ook zijn.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF