fbpx

De interieurtrends van dit moment

Je interieur wil je vaak een upgrade geven net als dat je je garderobe ook het liefst elke week vernieuwt. Nu veranderen de modetrends met de dag maar waar doe je goed aan als het om interieurtrends gaat? 

De kleur van het jaar

Dit jaar is door Flexa ColorLab Heart Wood gekozen tot de kleur van het jaar.  Dit is een uitnodigende, warme en zachte maar toch subtiele rozetint. De kleur laat je interieur huiselijkheid uitstralen. Door de kleur te combineren met andere kleuren zorgt dit voor verschillende effecten. Heart Wood heeft een uitnodigende sfeer van zichzelf. Wanneer je de kleur combineert met aardetinten zorgt dit voor een prettige warmte. Voeg je hier een inktblauwe kleur aan toe dan geef je de kamer een elegante touch. Lichtere kleuren doen het ook goed in combinatie met deze kleur, dit geeft het effect van een luchtige maar toch warme kamer. Een trend die we dan ook terug gaan zien zijn warme poedertinten en zacht grijs. De kleuren goud en army geven een stoer effect.

Roze interieur De interieurtrends van dit moment

Speelser

Waar de trend volwassen en verfijnd voornamelijk terug kwam in 2017 mag het dit jaar vrolijker en speelser. Wissel af met felle kleuren en opvallende kleuren. Je kan zelfs werken met colorblocking. Colorblocking is het gebruik van een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur. Wil je een contrast creëren dan is het gebruik van tegenovergestelde kleuren een goede optie. Blauwtinten (koel) mogen tegenwoordig gecombineerd worden met oranjetinten (warm).

Michael Wiltbank

Bron:Michael Wiltbank

Geometrisch

In 2018 blijven de geometrische vormen in het interieur. Speel hiermee in het gebruik van je accessoires, laat het terugkomen in het behang, schilderijen of het vloerkleed. Verder mag er dit jaar ook uitgepakt worden met de zogenaamde ‘gallery wall’. Verzamel je mooie beeld en fotomateriaal en hang ze bij elkaar op voor een speels effect.

Veel hout en metallic

Om voor meer sfeer en warmte in je interieur te zorgen is het legaal om dit jaar verschillende soorten hout met elkaar te combineren. Je oude houten bijzettafeltje of salontafel kan stofvrij worden gemaakt en dit jaar gewoon gebruikt worden. Ben jij gezegend met authentieke balken in je huis, schuur ze licht op voor een mooie warme look. Heb je wat meer lef en durf je het aan om iets geks te doen in je interieur? Kies dan voor glitter en metallic. Dit hoeft niet gelijk heel groot maar dit kan al verwerkt worden in de kleine accessoires.

Metallic interieur De interieurtrends van dit moment

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF