fbpx

De beste selfcare tips voor moeders

Hey mama, vergeet je niet voor jezelf te zorgen?! Want een zomer op een glamping of in een vakantiehuis met je gezin is fantastisch… maar laten we eerlijk zijn, het kost ook de nodige energie. Des te meer reden om jezelf wat extra aandacht te geven want zolang mama happy is, breng je dat ook over op je gezin. In deze blog deel ik selfcare tips voor moeders. Om niet alleen in de zomermaanden maar ook de rest van het jaar de leukste versie van jezelf te blijven.

Zelfzorg

‘Goed zorgen voor je lichaam en geest. Niet te verwarren met egoïsme.’

Ik geloof dat als je goed voor jezelf zorgt, je dat ook overbrengt op anderen. Met een beetje meer zelfliefde word je al gauw een leukere moeder, een fijnere vriendin en een betere collega. Om zo relaxter in het leven te staan, je meer in balans te voelen en bewuster te kunnen genieten. En selfcare gaat niet alleen maar over op tijd naar bed gaan, veel sporten en gezond leven. Een glas wijn en chocola zorgen ook voor balans.

Joy of missing out

Ik ben niet bang om een feestje te missen, ik zie sommige vrienden minder dan voorheen en ik kan er enorm van genieten om thuis te zijn. Met het gezin een hele zondag in pyjama. Door vaker ‘nee’ te zeggen tegen een ander, zeg je ‘ja’ tegen jezelf. En de wereld vergaat niet omdat jij geen klassenmoeder bent of omdat je mooie en verantwoorde baksels weer mislukt zijn.

Kleine rituelen

Stel kleine momenten in het teken jezelf. Om te mediteren of muziek te luisteren. Maak van een koffietje een ritueel, lach, lees, zoek stilte op, creëer een plekje in huis waar je je kunt terugtrekken. En als je geen energie hebt ga dan juist naar buiten, wandel, zoek de natuur op. Natuur bevordert de energieflow in je lichaam. Zo maak je van selfcare een leefstijl. En geloof me.. daar wordt je leuker van!

Jezelf rust gunnen

Ik voel me niet schuldig als ik een weekend naar Barcelona ga zonder kinderen. En ik geloof dat het heel goed voor je relatie is om zo nu en dan een oppas in te huren om een avondje de deur uit te gaan. Klinkt vanzelfsprekend maar tegelijkertijd schiet het er makkelijk bij in. Zelfzorg zit hem in jezelf rust gunnen. En je hoeft er echt niet voor op vakantie. Zo begin ik iedere dag met een korte meditatie en een paar yoga-oefeningen. Ja, ook als ik mijn dochtertje hoor roepen. Al besteed ik hier ’s ochtends 10 minuten aan, het heeft invloed op de rest van mijn dag.

Boek een retreat

Voor alle moeders die eraan toe zijn zichzelf compleet in de watten te laten leggen organiseer ik op 1 september een ‘Mom Retreat’. Met ontspannen yoga, meditatie, puur eten, natuur en genoeg ruimte om te relaxen. Kortom het ultieme selfcare cadeau voor iedere moeder. Een hele dag in het teken van jou!

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF