fbpx

Column Nicolette: reisgeluk

”Mijn beste vakanties zijn die waarin wordt voldaan aan drie basis elementen”.

1. Ik wil zon

Niets zo triest als regen op een zonbestemming. Zon is een must!

2. Ik wil natuur

En dat mag in alle vormen. Kamperen in het bos, een hotel aan de kust, een hutje op de hei. Alles is goed, zolang ik mijn blote voeten maar door het lange groene gras of het witte zand kan halen.

3. Het moet betaalbaar zijn

Ik ben geen krent, maar mijn vakantiepret is wel een beetje bedorven als je twaalf euro vijftig moet betalen voor een glas wijn dat een echte ‘Chateau de migraine’ blijkt te zijn.

”Voor het ultieme reisgeluk zijn al die vlieguren niet nodig”

Nu heb ik in mijn leven al veel mooie reizen gemaakt. En ik ben dankbaar voor de vele culturen waarmee ik heb mogen kennismaken. Zo was ik laatst op het eiland Zanzibar. Apen in de bomen naast mijn hotelkamer, die uitkeek over de zee. Een koffie voor twee euro en een bakkertje om de hoek waar de verse croissants beter gelukt waren dan in menig cafetaria in Frankrijk. Een heerlijke plek dus. En toch: het is wel heel lang vliegen met drie kleine kinderen die zich bij het taxiën van het vliegtuig op Schiphol al afvragen of we er bijna zijn. Ja schatjes, zei ik met een optimistische stem, nog maar dertien uurtjes.

Van de zeven continenten heb ik er zeven bezocht. Ik heb in mijn leven zo veel gereisd dat ik soms niet eens meer wist in welk land, met welke taal of valuta ik me nu weer bevond. Maar nu heb ik ontdekt dat ik voor het ultieme reisgeluk niet al die vlieguren, al die jetlags, al die keren reizigersdiarree, tropische bacteriën, bedvlooien en kattenvlees-wat-dus-geensojaboon-was, had hoeven doorstaan. Want twee weken geleden heb ik echt een van de beste vakanties van mijn leven gehad. Alles klopte, en wát waren mijn kinderen gelukkig! En het is cliché, maar zeker de waarheid: als je kinderen gelukkig zijn, ben jij het ook.

We kwamen aan in ons verblijf, een waanzinnige boomhut van grote eikenhouten balken. Het weer was bij aankomst al waanzinnig. Ik had de kinderen meteen ingesmeerd met een dikke laag factor 50 en daar gingen ze. Ze konden overal spelen, want auto’s waren er niet. De wilde dieren liepen om onze boomhut heen, maar ze waren niet zo wild dat ik me hoefde af te vragen of mijn zoontje een duik zou nemen in het alligatormeer. In het zonnetje konden we op het terras van onze boomhut kijken naar de giraffen die net in een sierlijk drafje op zoek gingen naar wat blaadjes hoog in de prachtige bomen overal om ons heen. Niet alleen de natuur was prachtig, er was ook genoeg vertier voor mijn drie raketjes aan energie: Jesse, Isabella en Ana-Sofia. Een zwembad, een speeltuin. Wat een heerlijkheid. De stress vloeide uit mijn lijf, mijn schouders zakten drie centimeter naar beneden.

Ik hoor je denken: vloog je naar de Malediven? Kaapverdië? Seychellen? Néé. Ik zal het je vertellen. Neem de A27, stop even bij het tankstation voor een plaspauze en een roze glacékoek of een gehaktstaaf. Geef nog even één keer flink gas en je bent er. Na zeven jaar 3 op Reis te hebben gepresenteerd, drie seizoenen van het reisprogramma Weg met BNN, en vijf succesvolle seizoenen van Expeditie Robinson, was mijn lekkerste vakantie in tijden – tromgeroffel – de Beekse Bergen. Nu zal ik tijdens het boeken van mijn volgende verre reis altijd bedenken dat ik het op anderhalf uur rijden van mijn huis stiekem eventjes het allerleukst had. Het leven is zo mooi en zo simpel!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF