fbpx

Claudia verloor 39 kilo en transformeerde in een zelfverzekerde vrouw

Claudia gebruikte eten als een excuus om haar gevoelens te verbergen. Niemand mocht weten hoe het echt met haar ging. ‘De reden dat ik zo zwaar en ongezond ben geworden is omdat ik altijd mijn emoties heb weg gegeten.’

Op de middelbare school werd Claudia gepest. Toen was zij nog niet dik, wel steviger. ‘Pas nadat ik mijn geweldige baan kwijt raakte ben ik echt dikker geworden. Tijdens de zwangerschap van onze oudste zoon gebruikte ik mijn draagtijd om te eten. Mijn bloeddruk werd gevaarlijk hoog en na de geboorte van onze zoon steeg mijn gewicht alleen maar. Weer was ik mijn gevoelens aan het weg eten. De eerste 2 jaar van het leven van onze zoon stonden in het teken van ziek zijn. Toen het weer beter met hem ging raakte ik gelukkig zwanger van onze tweede zoon. Weer was er stress en angst over mijn zwangerschap en vloog mijn gewicht omhoog.’

‘Toen we na de twee bevallingen dachten dat het ergste voorbij was, overleed mijn zus. In de jaren die volgde kon mijn moeder  het verdriet over de dood van mijn zus niet verwerken. Eind november 2011 ging het steeds slechter met haar en werd ze opgenomen met ernstige psychische klachten. Mijn vader kon niet aanzien hoe zij verslechterde maar werd zelf half juni 2012 ineens door een zwaar herseninfarct getroffen. Na het infarct was mijn vader verlamd, maar wel bij kennis. We hebben mooie gesprekken gehad. Op een zaterdag toen ik bij hem kwam opende hij ineens zijn ogen en zei tegen mij ‘Claudia doe wat je zegt, dan lieg je niet’. Ik heb beloofd om naar zijn woorden te luisteren en voor mama, Spanje, hun hondje en de kleinkinderen te zorgen. Diep van binnen wist ik toen al dat ik ook aan mezelf moest gaan werken. Die nacht kreeg mijn vader opnieuw een herseninfarct. Een paar dagen later overleed hij. Enkele maanden later werd ook mijn moeder uit haar lijden verlost en overleed zij.

‘Ik moest zijn belofte nakomen’

‘De woorden van mijn vader en mijn belofte aan hem heb ik nageleefd. Augustus 2013 stond ik thuis voor de spiegel. Nog balend van mezelf nadat ik de vakantie foto’s had gezien. Ik herkende de vrouw op de foto gewoon niet meer, het was echt erg. Die dag kwamen de woorden van mijn vader weer boven, Claudia doe wat je zegt dat lieg je niet! Toen wist ik het zeker, als ik gezond, fit, energiek, stralend en een mooie vrouw wilde zijn dan moest ik gaan afvallen. Ik sprak het naar mezelf uit en dat was het moment dat alles anders werd.’

Ik ben naar beneden gegaan, achter mijn computer gaan zitten en ben alles gaan opzoeken over eten. Wat ik zeker wist was dat ik geen dieet wilde volgen. Mijn zus was altijd slank geweest en zij at gewoon. Vanaf die dag ben ik de hoeveelheden calorieën gaan eten die mijn lichaam nodig heeft en niet meer’

‘Het is niet moeiteloos gegaan, maar wel makkelijk’

‘Ik had tot in detail gevisualiseerd hoe de vrouw eruit zag die ik wilde zijn. De gezonde, fitte, bruisende, slanke versie van mezelf. Ik zag haar in mijn gedachten lopen en had een moodboard gemaakt. Iedere dag opnieuw bleef ik dit herhalen in mezelf. Mijn verlangen was zo groot, ik wilde niet vroeg dood gaan zoals mijn zus en ouders. Ik wil oud worden en herinneringen maken samen met mijn kinderen. Gewoon gezond en vrij zijn om te doen wat ik wil.  Daarvoor moest ik mezelf bevrijden van al die kilo’s. Ik zeg nu vaak, ik ben als het ware in het leven gestapt van de vrouw die ik wilde zijn en ben het stap voor stap geworden.

‘Hoe heb ik het nu gedaan?’

‘Wat ik heb gedaan is teruggaan naar 3 maaltijden per dag en in het weekend 1 dag voor frietjes en een snack vrijhouden. Dit betekent dat ik ben gestopt met het doordeweeks eten van chocola, M&M’s, ijsjes, koeken en chips. Ik heb open kaart gespeeld bij mijn man en hem om hulp gevraagd. Uit mijn eten heb ik zoveel mogelijk alle suikers gehaald. Dus niet koolhydraatarm eten, maar de suikers er uit halen. Verder ben ik veel groenten gaan eten. Geen salades maar vooral groene groenten. Nu eet ik gemiddeld 400-500 gram groene groenten per dag. De wijze waar op ik nu kook noem ik minimalistisch. Terug naar hoe mijn oma vroeger kookte. In de avond eten we thuis biologische groenten, een stukje biologisch vlees/vis/kip, soms niks,  en koolhydraten zoals (zoete) aardappel, zilvervliesrijst, pasta, bulgur, quinoa, etc. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik 39 kilo afgevallen ben.’

‘Ik ben absoluut niet bang om ooit nog terug te vallen. Dit is mijn levensstijl en ik weet niet beter meer. Nu weet ik dat het komt omdat ik zoveel energie heb gestoken in het veranderen van mijn gedachtes. Ik heb mijn problemen aangekeken, voor verandering gezorgd, geaccepteerd hoe ik nu ben en besloten om in het hier en nu te leven.’ Ik ben momenteel 50 jaar en heb een goede gezondheid en conditie.’

‘Mijn raad voor anderen’

‘Wat ik mensen graag wil meegeven aan mensen die ook willen afvallen: ga visualiseren. Denk groot. Wat is er anders als je wel een gezond gewicht hebt en alles kan doen wat je wilt doen. Wat wil je aan je kinderen meegeven, welk voorbeeld wil je voor ze zijn? Voor mij was dit belangrijk. Ik wil mijn kinderen het beste geven en gun ze een goede gezondheid. Maar hoe kon ik ze dit geven en leren als ik zelf het verkeerde voorbeeld gaf? Ik heb ervoor gekozen om niet te gaan diëten, omdat ik niet wil dat mijn kinderen denken dat je een dieet nodig hebt om een gezond gewicht te bereiken. Ik ben op zoek gegaan naar de echte oplossing en die vond ik in eten zoals de natuur voor ons bedoeld heeft.’

Hormonentherapeut Claudia Vesters

‘Ik ben de HBO opleiding hormoontherapeut gaan volgen en kreeg eind december 2019 de uitslag van mijn eindexamen. De oude Claudia hield zichzelf klein, onzeker over haar kunde en waarde. Nu was het mooie moment daar. Ook voor deze opleiding was ik geslaagd. Het was echt een life changing moment. Alsof op dat moment de laatste kwartjes op z’n plek vielen en ik de ultieme bevestiging kreeg dat ik wel een krachtige vrouw ben.’

Claudia Vesters deelt op haar website ook enkele recepten. Bekijk hier het recept voor een lekkere eigen granola, zonder toegevoegde suikers.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF