fbpx

Bewaar je dierbaarste muziek in de Zeven van je Leven

Iedereen heeft wel meerdere nummers die je raken in je hart. Een nummer dat je blij en vrolijk maakt, of juist steunt als je verdrietig bent, bijvoorbeeld om het verlies van iemand. Voor Wendy is dit bijvoorbeeld het liedje Matrimony van Gilbert O’Sullivan. Hier danste ze vroeger samen met haar vader op en ze draait het nu nog steeds graag als ze zijn liefde wil voelen. Muziek maakt je herinneringen levendig en helpt je om herinneringen op te halen. Lees waarom het mooi is om je meest persoonlijke muzieklijst al tijdens je leven samen te stellen.

 

 

 

Ruim drie op de vier Nederlanders heeft bijzondere herinneringen aan muziek. Dat blijkt uit onderzoek van coöperatie DELA. Herinneringen aan je jeugd of een andere specifieke periode komen het snelst naar boven bij het horen van een bepaald liedje. Niet alleen bij Wendy is het zo dat het luisteren naar bepaalde muziek herinneringen terughaalt aan iemand die er niet meer is. Bijna twee op de vijf Nederlanders heeft dit namelijk ook. Muziek helpt je niet alleen bij het terughalen van herinneringen, het maakt het delen van herinneringen ook makkelijker, zegt 63% van de Nederlanders.

Uitvaart

Muziek speelt niet alleen bij leven een belangrijke rol, maar ook bij een uitvaart. Drie op de vier Nederlanders vindt dat muziek het afscheid persoonlijk maakt en overweegt om voor de uitvaart te kiezen voor de liedjes waar we tijdens ons leven graag naar luisteren. De muziek die tijdens ons leven belangrijk is, is daarmee dus ook belangrijk voor de uitvaart.

Bespreken

De vraag is alleen: hoe bespreek je met je dierbaren wat jouw favoriete liedjes zijn en hoe je je uitvaart graag zou willen? Praten over je favoriete liedjes is dan een goede start. Over muziek praten we graag, en het is een kleine(re) stap van je favoriete muziek naar uitvaartmuziek. Voor naasten is het fijn om te weten hoe iemand de uitvaart gewild zou hebben en welke muziek er gedraaid zou moeten worden. 61% van de Nederlanders vindt dat de dood beter bespreekbaar zou moeten zijn en de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk om uitvaartwensen vast te leggen.

De Zeven van je Leven

‘Bewaar de belangrijkste liedjes van je leven goed en deel ze met je liefsten’, is dan ook de boodschap van coöperatie DELA. Met de Zeven van je Leven willen ze mensen inspireren om via muziek de meest bijzondere herinneringen uit hun leven terug te halen en te bewaren. Om dit makkelijker te maken creëerde DELA dezevenvanjeleven.nl. Hier kun je je meest persoonlijke muzieklijst samenstellen en deze delen met anderen. Bij elk liedje kun je een herinnering, titel en foto toevoegen. En de site is gekoppeld aan Spotify, zodat de liedjes makkelijk te beluisteren zijn. De Zeven van je Leven staan niet vast; je kunt ze altijd veranderen als je een nieuw mooi moment in je leven wilt vastleggen met een liedje. Wat zijn de Zeven van jouw Leven? Bespreek ze en bewaar ze op dezevenvanjeleven.nl.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF