fbpx

Bastiaan en Sofie gingen samen als vreemden naar het festival Sziget en werden verliefd: ‘In de auto wist ik al dat ik mijn droomman had ontmoet’

Deze week komt de herfstspecial Leven in liefde uit en daarom delen we extra veel verhalen over de liefde. Bastiaan (28) en Sofie (27) gingen samen als onbekenden naar het festival Sziget. Hoewel het de bedoeling was om daar vriendschappelijk naartoe te gaan, begonnen Bastiaan en Sofie op de heenweg al meer voor elkaar te voelen.

Waarom besloten jullie samen en als vreemden naar Sziget te gaan?

Sofie: ‘Eigenlijk zou ik met mijn ex en een ander koppel gaan. Voor het festival zijn we uit elkaar gegaan, maar ik wilde ontzettend graag naar Sziget. De accommodatie was al geboekt en ik had de kaartjes nog. Ik zou dan het derde wiel aan de wagen zijn of ik nam nog iemand mee, dus ik dacht: ‘Ik plaats een oproep op Instagram of iemand mee wilt. Misschien is iemand net zo gek als ik!’ Ik kreeg veel reacties, maar de meesten waren niet serieus. Bastiaan leek serieus mee te willen, maar voordat ik een onbekende mee ging nemen, wilde ik wel weten dat het goed voelde. We gingen dus eerst een drankje doen met z’n tweeën. Dat was heel gezellig!’

Bastiaan: ‘We hebben elkaar ooit een keer de hand geschud, maar dat was de eerste keer dat we écht met elkaar spraken. Het was allemaal erg spontaan; twee weken voor Sziget plaatste Sofie de oproep en een week van tevoren hadden we elkaar ontmoet. Het was een ‘once in a lifetime opportunity’ die ik niet kon laten gaan!’

Zagen jullie elkaar toen al een beetje zitten?

Sofie: ‘Die aantrekkingskracht was er zeker! Ik vond het een knappe jongen, maar ik kwam net uit een relatie en wilde het gewoon als vrienden leuk hebben op Sziget…’

Bastiaan: ‘… Ik had hetzelfde. Dat hebben we aan het begin ook naar elkaar uitgesproken. Dat is een goede start voor ons geweest, want je gaat dan anders met elkaar om. Als je niet de intentie hebt om te daten, bespreek je meteen hele andere dingen en heb je ook niks te bewijzen tegenover elkaar.’

Hoe was de autorit samen?

Sofie: ‘We hebben er vijftien uur over gedaan om in Boedapest te komen. Ik had verwacht dat ik tijdens die rit veel zou slapen, omdat ik daarvoor een korte nacht had gehad. Uiteindelijk hebben we alleen maar gekletst en heb ik geen tijd gehad om te slapen. Voordat we gingen was ik heel bang dat het ongemakkelijk zou worden en vroeg ik mezelf een aantal keer af waar ik aan was begonnen.’

Bastiaan: ‘Je kent elkaar helemaal niet, dus je kunt je hele levensverhaal vertellen. Daar kun je wel een dag mee vullen! Er was geen enkel moment sprake van ongemakkelijkheid.’

Sloeg de vonk toen al over?

Sofie: ‘Ja! Op een gegeven moment gingen we samen liedjes zingen en toen sloeg de vonk voor mij wel over. Dat is uiteraard niet iets wat je snel doet met een vreemde.’

Bastiaan: ‘We voelden het allebei op hetzelfde moment. Vanaf het begin klikten we heel erg goed en we kwamen op zo veel gebieden overeen. Tijdens de autorit waren we al zo goed op elkaar afgestemd, dat we na een paar uur al wisten wat de ander ging zeggen of bedoelde. Het matchte heel erg, ook wat betreft interesses. En ja… dan komen de kriebels wel! Er waren ook helemaal geen irritaties naar elkaar. Normaal gesproken, als ik zo lang met iemand in een auto zit, ben ik heel snel geïrriteerd.’

Sofie: ‘Die avond gingen we een drankje doen in de stad en hebben we naar elkaar uitgesproken dat er meer tussen ons was. We vonden de autorit samen zo leuk! Omdat we vanaf het begin af aan open en eerlijk naar elkaar zijn geweest, hebben we al snel de ruimte bij elkaar gevoeld om dat te kunnen delen.’

Bastiaan: ‘We wisten dat we allebei hetzelfde voelden. Bizar eigenlijk!’

Waren jullie toen al samen?

Sofie: ‘Daar wilde ik me nog niet aan toegeven. Ik wist al wel dat ik de man van mijn dromen had ontmoet. We moesten nog veel uitvogelen. Het was bijzonder dat we op zo veel vlakken hetzelfde waren. Op het festival waren we wel klef; we hebben veel geknuffeld en gekust.’

Bastiaan: ‘Voor iedereen leken we toen al een koppeltje, maar wij vonden het nog wel meevallen. Wij hadden een aantal TikTok video’s gemaakt over onze ervaring. Daar kregen we veel reacties op van mensen die ons een leuk koppel zouden vinden. Uiteindelijk had iedereen gelijk. Je zit daar in zo’n vakantiesfeer, dan ben je snel heel klef. We wisten wel dat we elkaar nog beter moesten leren kennen, ondanks dat we al veel gepraat hadden.’

Na Sziget zijn jullie meteen doorgereden naar Oostenrijk. Hoe was dit?

Sofie: ‘Voordat we naar Sziget gingen, hadden we al gezegd dat we na het festival wilden kamperen in Oostenrijk, als we daar nog zin in hadden. Die vraag hebben we uiteindelijk niet eens hoeven stellen aan elkaar. We wisten dat we door gingen rijden naar Oostenrijk om onze vakantie te verlengen. Het regelen van een kampeerplek was stressvol. Nergens was plek en aan het einde van de avond konden we pas ergens terecht. Normaal gesproken gaat dit gepaard met veel irritaties, maar we waren toen allebei zo rustig. We kwamen er achter dat we elkaar alleen maar versterken en aanvullen.

Bastiaan: ‘Als je ons als buitenstaander meemaakt, dan lijkt het alsof we nooit stoppen met praten. In Oostenrijk hebben we diepgaander met elkaar gepraat. We hebben het over gebeurtenissen in elkaars jeugd gehad en over elkaars familie. Volgens mij hebben we niks onbesproken gelaten.’

Sziget is nu ongeveer anderhalve maand geleden. Zijn jullie nu al een officieel stel?

Sofie: ‘Ja! Eigenlijk hebben we een zesdaagse date gehad. Normaal gesproken doen mensen er een halfjaar over om elkaar te leren kennen op de manier waarop wij dat hebben gedaan.’

Bastiaan: ‘Wij hebben elkaar in korte tijd al zo veel gezien en zo veel beter kunnen leren kennen. Dat is bizar, maar heel mooi! Het werkt gewoon heel goed. Het scheelt ook dat je elkaar daar op het best en het slechtst hebt gezien en meegemaakt.’

Herfstspecial Leven in liefde

De nieuwe herfstspecial Leven in liefde staat boordevol mooie verhalen over de liefde. We interviewden bekende Nederlanders als Najib Amhali, Elle van Rijn en Mirella van Markus samen met hun partner over hun relatie, we delen liefdestips voor een betere relatie, reisden af naar Curaçao om mensen te interviewen over hun liefde voor het eiland, spraken met Herman van Veen en delen de liefdeslessen van inspirators als Esther Perel en Lonneke van Engelen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF