fbpx

Astrid vond geluk in de kleinste dingen na het verliezen van haar zoon

Foto: Nine Eijff

Astrid van der Hoeven (44) is moeder van Roemer, Mats en Valentijn. Helaas heeft zij na een half uur al afscheid moeten nemen van haar zoon Mats en dat is niet niets… Toch heeft ze deze donkere periode om weten te zetten naar iets positiefs. Zo startte ze ME&MATS, een bedrijf vol met producten die met een en al liefde zijn gemaakt. ‘Ik had 10 jaar geleden echt niet kunnen denken dat ik een eigen bedrijf zou hebben om mensen aan te sporen veel meer te vertellen dat je ze lief vindt, trots op ze bent of gewoon een lief woordje wilt delen!’ 

Ontstaan

Astrid heeft haar zoon Mats een half uur na zijn geboorte moeten laten gaan. ‘Het overlijden van Mats heeft ondanks het feit, dat dit het aller donkerste is wat ik heb meegemaakt, mij ook heel veel gegeven en gebracht. Het heeft even geduurd, maar ik besefte me dat de momenten die ik met Mats doorbracht mijn hart vervulde met een leven lang gelukkige gedachten, lef, glorie en zonneschijn. Het zit denk ik in mij om vaak positief te zijn, maar op genoeg momenten werd ik de eerste periode door verdriet overvallen. Net alsof er een bak verdriet uit de hemel stortte. Ik heb geleerd dat je verdriet moet ontvangen waar en wanneer het komt om ook daarna weer licht te zien. En gelukkig is er zo veel om over te lachen en plezier te hebben.’

ME&MATS

Het assortiment breidt zich voortdurend uit, omdat Astrid constant op zoek is naar schatten die van iets kleins iets meeslepends kunnen maken. Op dit moment bieden ze geurkaarsen, lucifers, chocolade (niet-veganistisch), thee, handzeep, diffusers en kaarten. Alle gifts worden met de hand verpakt door geweldige mensen, die weliswaar een beperking hebben, maar barsten van liefde, trots en talent. Die ze hier met ons delen. Dat hoort allemaal bij het grotere plan!

‘We willen deze wereld vullen met gelukkige gedachten & goede vibes. Misschien kunnen we de wereld niet redden met chocolaatjes en kaarsen, hoewel dat heel leuk zou zijn, maar kunnen we onze geliefden wel laten weten dat ze in onze gedachten zitten en hun aansporen geluk te vinden in de kleinste dingen. Soms wil je alleen een klein gebaar van de mensen van wie je houdt, en het enige dat nodig is om dat gebaar te maken, is een beetje hulp van ME&MATS! Kijk dan ook niet naar de kalender naar wat ooit gaat of moet gebeuren, maar probeer echt elke dag bewust te zijn van hetgeen wat er wel is. Gek dat je eigenlijk dit alleen echt realiseert als het er niet meer is. Gelukkig voel ik Mats nog heel vaak en dat vind ik echte cadeautjes hem zo bij mij voelen.’

Neem een kijkje op de website welke producten je bij ME&MATS kunt bestellen. Wie weet zit er wat leuks bij!

Klik hier voor meer powerstories.

Heb jij ook een mooie powerstory? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar online@wendymultimedia.nl.

Volg voor meer inspirerende verhalen het Instagram account @powerstoriesnl, powered by WENDY.

View this post on Instagram

Yaela verloor haar zelf in het harde werken en zocht naar balans in Nieuw-Zeeland. ‘Op mijn 24ste, startte ik vanaf mijn keukentafel, met een baby op de knie een 'side-hustle' die in 10 jaar zou uitgroeien tot een internationaal, multi-million dollar bedrijf. Zonder enige kennis van zaken, investeerders of partners groeide mijn bedrijf dus enorm hard, maar het werd al snel een soort gouden kooi. De jaren die volgden leken wel een aflevering van een soap; ik ging bijna failliet, had een miskraam, was volledig overspannen maar bleef rennen, kreeg een tweede kind, maakte ontelbare 'fouten' en zat nadat ik de kinderen in bed had gelegd nachtenlang op kantoor. Vanaf de 'buitenkant' leek ik alles te hebben; succes, de business, het gezin… maar van binnen was ik doodongelukkig. Ik was mezelf volledig kwijt en voelde me een soort toeschouwer en gast in mijn eigen leven. In een soort laatste poging tot balans emigreerde ik met mijn gezin naar Nieuw-Zeeland waar ik mijn bedrijf via video-conference, ondanks het 12 uur tijdsverschil bleef runnen. En ondanks dat ik het leven hier heerlijk vond, was het alles behalve makkelijk. Mijn huwelijk van 13 jaar werd plotseling beëindigd en ik besloot afstand te nemen van mijn bedrijf. Alles wat ik jaren had beschouwd als essentiële pijlers van mijn identiteit waren in een klap weg. Nou, zo'n 6 maanden na de verkoop ben ik opnieuw gestart met mijn bedrijf @c.e.ohm. Hiermee is mijn missie om ondernemers, net als ik een paar jaar terug, te ondersteunen in het bouwen van een waanzinnig bedrijf, met diepe impact maar altijd met focus op ook je persoonlijk leven en ontwikkeling. We worden zo (op)gevoed met een volledig eenzijdig idee van 'succes'. Een ideaal wat we nastreven maar als we eenmaal 'daar' zijn komen we erachter dat we een essentieel deel van ons zelf en ons leven volledig hebben verwaarloosd. Het is tijd om dat paradigma bij het grofvuil te zetten, onze eigen definitie van succes durven te ontwerpen en daar helemaal voor te gaan. Waarheen? Go big AND go home! #POWERSTORIES #verhalendelen #inspireren #jezelfverliezen

A post shared by POWERSTORIES (@powerstoriesnl) on

(Visited 2.112 times, 1 visits today)






MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief