fbpx

Artjanna: ‘Op mijn 18e had ik de moed om het patroon van misbruik te doorbreken’

Artjanna is op verschillende momenten in haar jongere jaren jarenlang fysiek misbruikt. In haar familie zijn er nog meer vrouwelijke familieleden die ook slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik. Ondanks dat ze in eerste instantie dacht dat dit nu eenmaal een onderdeel van haar leven was, wilde ze hier toch vanaf komen, omdat ze vrij wilde zijn en zichzelf wilde laten zien. Nu wil ze ervoor zorgen dat haar verhaal van waarde is voor andere vrouwen, zodat het niet allemaal voor niets is gebeurd.

Het misbruik

Het grootste gedeelte van het misbruik gebeurde vanaf Artjanna’s 15-jarige leeftijd. Op haar 18e had ze de moed en vooral de kracht om het patroon te doorbreken. ‘Jarenlang heb ik mezelf onnodig klein gehouden, waardoor ik slechts een klein gedeelte van mijn ware potentie heb benut. Doordat ik ben opgegroeid en grootgebracht in een omgeving waar mijn persoonlijke groei niet gestimuleerd werd, heeft het bij mij aardig wat jaartjes geduurd voordat ik erachter kwam dat er eigenlijk veel meer in mij zat en dat er wel degelijk een plek voor mij op de voorgrond bestond.’

Angsten, fobieën, onzekerheden, blokkades, belemmerende overtuigingen en zelf trauma’s, ik had ze allemaal. Ik merkte dat ik me heel lang schaamde voor wat er gebeurd was en het respect over mijn eigen lichaam verloor. Ik heb gelukkig veel steun gehad aan mijn man, mijn ouders en andere familieleden. Daarnaast ben ik ook met mezelf aan de slag gegaan. Denk aan therapie, trainingen en opleidingen. Ook heb ik seminars bijgewoond op het gebied van persoonlijke ontwikkeling om aan mezelf te werken.’

Confrontatie met de dader

Artjanna heeft een aantal jaren nadat het misbruik gestopt was aangifte gedaan. ‘Nadat ik eindelijk alle moed had verzameld om aangifte te doen had de politie niet voldoende bewijs om degene te straffen. Ik heb de dader jaren lang niet gesproken, tot het moment dat mijn oma overleed. Mentaal merkte ik dat dit veel in me losmaakte. Ik heb toen ook besloten om deze persoon te vergeven voor datgene wat mij is aangedaan, zodat ik zelf niet meer met deze woede zou rondlopen.Voor mij was het verhaal naar buiten brengen en de aangifte doen ook een stuk verwerking. Zodat ik er in ieder geval alles aan gedaan had wat ik zelf kon doen en dit op deze manier kon afsluiten.’

Anderen inspireren

‘Vanuit mijn eigen ervaring en moeilijke jeugd, weet ik dat het absoluut niet makkelijk is om jezelf, samen met jouw persoonlijke verhaal, volledig te omarmen en dit vol vertrouwen met de wereld te delen. Doordat ik mezelf de afgelopen jaren zoveel heb verdiept in in mijn eigen ontwikkeling en ontzettend veel geïnvesteerd heb in trainingen, cursussen en coaching, heb ik heel veel uit deze situatie geleerd. Het is daarom ook mijn missie om bijzondere en authentieke verhalen van ambitieuze vrouwen succesvol in de markt te zetten. Dit is belangrijk zodat zij in hun grootsheid kunnen stappen en zichtbaar kunnen zijn op de manier die het beste bij hen past. Hierdoor zal hun boodschap beter overkomen en zullen zij anderen raken!’

Uit alles wat ze heeft gedaan, is er een passie ontstaan voor het helpen van ondernemende ambitieuze vrouwen en is haar bedrijf ‘Artjanna Stories’ ontstaan. ‘Ik focus mij vooral op coaching en heb ik een eigen podcast show: ‘Artjanna’s succesverhalen’ Ik houd mij vooral bezig met het creëren van (online) zichtbaarheid voor ondernemende vrouwen en richt ik mij steeds meer op het online ondernemen wat ik te gek vind. Ik heb voor het ondernemen gekozen, omdat ik van uitdaging houd en zonder plafond wil kunnen groeien.’

Mijn missie

Dagelijks ervaart Artjanna dat veel ondernemende vrouwen struggelen met zichtbaarheid en hoe je jezelf op de kaart zet. ‘Gezien ik de afgelopen jaren enorm veel stappen voorwaarts heb gezet, is er een missie ontstaan namelijk; duizenden vrouwen helpen om in hun kracht te gaan staan waarbij ik tegelijkertijd kan bijdragen aan een beter leven voor vrouwen die klaar zijn voor de volgende stap in hun leven.’

‘Ondanks alles geloof ik erin dat ik dit allemaal moest meemaken om andere vrouwen die ook een heftig verleden hebben doorstaan te snappen, waardoor ik nu in staat ben om ze te helpen op persoonlijk vlak en in hun business.’

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF