fbpx

Aromatherapie: de kracht van de natuur

Aromatherapie is een eeuwenoude geneeskunst waarbij gebruik wordt gemaakt van essentiële oliën van geneeskrachtige planten, bloemen en kruiden. Aromatherapie vormt de basis van de producten van Puressentiel. Pure kracht uit de natuur!

Aromatherapie

Lavendel, gember, jeneverbes: het zijn maar een paar voorbeelden van kruiden en planten die gebruikt worden in de aromatherapie. De geurende sto en van tientallen bloemen, planten en kruiden kunnen op veel manieren bijdragen aan het verbeteren van onze gezondheid, of het nu gaat om bijvoorbeeld het behandelen van spierpijn of hoofdpijn, of als middel tegen insecten. Al in vroegere tijden werd gebruikgemaakt van de geneeskrachtige werking
van de natuur. De oudste kennis over aromatherapie is gevonden bij de Chinezen, die in de geneeskunde altijd veel gebruikmaakten van geneeskrachtige planten, maar ook in de Indiase Vedische geschriften werden tweeduizend jaar voor Christus al meer dan zevenhonderd natuurlijke substanties beschreven. De Fransman René Maurice Gattefossé, een chemicus, wordt gezien als de vader van de huidige aromatherapie. Hij bestudeerde de eigenschappen van etherische oliën en publiceerde in 1928 een boek over aromatherapie.

Welke kruiden, bloemen en planten doen wat?

Een paar voorbeelden:
Gember: is goed voor de spijsvertering en helpt tegen zwangerschapsmisselijkheid. Werkt daarnaast libido-verhogend.

Lavendel: helpt bij slapeloosheid, prikkelbaarheid, angstaanvallen en stress. Wordt ook gebruikt als spierverslapper en bij huidproblemen als acne, eczeem en psoriasis. Werkt desinfecterend en bestrijdt parasieten, zoals luizen.

Eucalyptus: werkt antiviraal en slijmoplossend en helpt daardoor goed bij griep, verkoudheid en luchtweginfecties. Kan daarnaast huidinfecties genezen en ondersteunt het immuunsysteem.

Kamille: een echte stress-reducer. Kalmeert de geest en helpt tegen slapeloosheid. Is ook kalmerend en verzachtend voor je huid en helpt bijvoorbeeld tegen jeuk en huidaandoeningen.

Rozemarijn: werkt stimulerend en is een oppepper bij vermoeidheid. Helpt de spijsvertering en werkt goed tegen spierkrampen en spierpijn.

Citronella: behalve het weghouden van muggen en insecten en het behandelen van beten, heeft dit plantje een sterke antibacteriële en anti-inflammatoire werking, waardoor het bijvoorbeeld goed werkt tegen keelontsteking.

Biologisch familiebedrijf

Puressentiel is in Frankrijk opgericht door Isabelle en Marco Pacchioni. Samen met hun zoon besloten zij aromatherapie toegankelijk te maken voor een groot publiek. De grondsto en van hun producten komen uit maar liefst vijf werelddelen en er zijn enorme hoeveelheden nodig om enkele grammen actieve substan- tie te maken. Omdat zij het zo belangrijk vinden om op een natuur- lijke manier te werken, worden de planten, kruiden en bloemen die de basis vormen van hun producten op een biologische wijze verbouwd, met respect voor de natuur én de telers.

Advertentie PuressentielWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF