fbpx

Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman zetten vrouwen in hun kracht tijdens de overgang met de concertreeks Opvliegers: Girls on Fire!

Zing uit volle borst mee met de swingende concertvoorstelling van Opvliegers: Girls on fire! De vriendinnen Antje Monteiro, Joanne Telesford en Hilke Bierman treden de komende maanden op met echte meezing-nummers, zoals ‘Girls Just Wanna Have Fun’.

En ze gaan niet alleen zingen! Tijdens de voorstelling delen de dames namelijk hun persoonlijke ervaringen met de overgang en het ouder worden. Die verhalen kunnen behoorlijk herkenbaar én hilarisch zijn! ‘Omarm het en maak er iets leuks van’, zegt Joanne. En dat is precies wat de dames tijdens de concertreeks gaan doen.

Antje kennen we als zangeres en musicalster van onder andere de musical Aida en Mamma Mia! en het tv-programma Dance Dance Dane. Voor Joanne is zingen haar lust en haar leven, maar ze heeft ook in de tv-series GTST en Onderweg naar Morgen en in de musicals Fame en The Lion King gespeeld. Acteren in musicals is Hilke’s grootste passie. Zo speelde ze in Les Misérables en Mamma Mia! en in de film Komt een vrouw bij de Dokter.

Taboedoorbrekend

Met de voorstelling Opvliegers: Girls on Fire! hopen de dames een taboe te doorbreken en het gesprek over de overgang te openen. ‘Per maand komen er anderhalf miljoen vrouwen in de overgang. Dat is echt een grote groep. Sommige vrouwen vinden het moeilijk om erover te praten of ze durven het zelfs niet. Maar door er bijvoorbeeld met vriendinnen over te praten, kun je elkaar ook weer tips geven’, vertelt Hilke. ‘Dat is precies wat we met de voorstelling hopen te bereiken.’

Girls on fire!

De boodschap die de drie vriendinnen willen meegeven is dat vrouwen enorm sterk zijn en de ongemakken maar beter kunnen omarmen. ‘Het is soms even vervelend, maar het is wat het is. Wij vrouwen hebben de kracht om desondanks van ons leven een feestje te maken’, vindt Antje. Om dat te kunnen doen, gaan vrouwen in de overgang meestal op zoek naar een manier waarop je de verschijnselen kunt verlichten. ‘Ik heb bijvoorbeeld weleens last van een stijf lichaam. Hierdoor heb ik een auto moeten aanschaffen met een hogere instap. Ik reed altijd in een leuk sportmodelletje, maar het werd minder leuk toen ik daar steeds minder makkelijk uitkwam,’ lacht Joanne. ‘Om mijn lichaam soepel te houden, moét ik dus trainen. En dát doe ik lekker terwijl ik zing. Ik zet keihard de allerleukste nummers aan en denk: gaan met die banaan!’

‘Opvliegers: Girls on fire!’ draait tot en met maart in theaters door heel Nederland. Bestel je tickets nu via deze link.

Beeld: Kim van Langenberg en Ivo RikkertWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF