fbpx

Anita Meyer: ‘Ik verloor niet alleen mijn ex-man, ook mijn manager en beste vriend.’

Kanker raakt ons allemaal: vrienden, families, organisaties – eigenlijk de hele samenleving. Eén op de drie Nederlanders krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Vanavond is om 20.30 uur live vanaf de Parade in Den Bosch de tv-show Nederland staat op tegen kanker te zien. Bekende en onbekende Nederlanders komen in actie voor KWF Kankerbestrijding en delen hun persoonlijke ervaring met kanker. Anita Meyer verloor haar ex-man en tevens beste vriend aan de gevolgen van maagkanker, zij deelt haar verhaal met ons.

‘Hart van mijn gevoel’

Anita Meyer draagt graag haar steentje bij door een bijzonder lied te zingen. ‘Ik ga het lied ”hart van mijn gevoel” zingen, een nummer dat ik al eerder heb gezongen in het programma ”The Passion”. De tekst van het nummer sluit echt aan bij mijn gevoel. Het nummer omschrijft het gevoel dat je hebt wanneer je met deze ziekte geconfronteerd wordt. Het is een vreselijke ziekte waar nog steeds heel veel mensen aan overlijden. Om deze reden sta ik op tegen kanker. We moeten allemaal opstaan tegen kanker, om toch te proberen zoveel mogelijk donateurs te werven.

Ik mis hem nog elke dag

Anita komt in actie voor het KWF omdat zij al meerdere dierbaren verloren heeft aan deze ziekte. ‘Mijn moeder en een vriendin van mij zijn jaren geleden overleden aan de gevolgen van kanker, maar ook mijn ex-man Ton heeft de strijd aan kanker verloren. Hij was niet alleen mijn ex-man, hij was ook mijn manager en mijn beste vriend. Ook na de scheiding waren we close, hij bleef gewoon mijn manager. Dit werkte heel goed voor ons, we zagen elkaar nog steeds dagelijks. Hij was er altijd voor mij en ik mis hem nog elke dag.’

Hoop en vrees

Het is heel bijzonder dat Ton zowel steun had van Anita als van zijn echtgenote Annemiek, twee hele belangrijke vrouwen in zijn leven. ‘Ton en ik gingen meer als vrienden met elkaar om. Ik heb van dichtbij meegemaakt wat voor een impact deze ziekte op je leven heeft. Je leeft tussen hoop en vrees. Er valt als het ware een deken van wanhoop over je heen. Ik realiseer me daarom extra goed dat je heel gelukkig mag zijn als je gezond bent.’

Uitzending

Nederland staat vanavond massaal op tegen kanker. Tijdens de live tv-show van 20:30 tot 22:00 uur op NPO 1 geeft KWF het startsein vanuit Den Bosch. Deelnemers zullen gezamenlijk een menselijk lint vormen. Dit lint staat symbool voor verbinding, doorzettingsvermogen en hoop. De mensen die deelnemen staan op voor iemand die geraakt is door kanker. In hun hand zullen ze een foto van hun dierbare vasthouden. Samen vormen zij een indrukwekkend menselijk lint door het centrum van de stad. Nog meedoen? Lees hier hoe!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF