fbpx

Actie voor kinderen met Q-koorts

Wat hebben kinderen met Q-koorts en QVS nodig? Hoe kan hun leven aangenamer worden gemaakt? En wat is de beste begeleiding? Angela van der Pluijm uit Hank, moeder van de zevenjarige Emma, het jongste Q-koortspatiëntje van Nederland, hoopt dat een meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts daar antwoorden op kan geven.

Daarom is Angela samen met Q-koortspatiënt Carla van Mook een inzamelingsactie begonnen. Ze worden hierbij ondersteund door andere volwassenen met Q-koorts. “De grote Q’s vechten voor de kleine Q’s”, vertelt Angela. Met de actie wil ze langdurig onderzoek naar kinderen met Q-koorts mogelijk maken. Er is een speciale Facebookpagina aangemaakt: “Crowdfunding voor meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts”.

Q-koorts komt bij kinderen zelden voor. Voor zover bekend zijn er slechts dertien minderjarigen bij wie de diagnose officieel is gesteld. In 2014 zag Angela haar dochter veranderen van een blozend, gezond meisje in een heel ziek kind. Emma bleek Q-koorts te hebben gehad en daaraan het Q-koortsvermoeidheidssyndroom (QVS) te hebben overgehouden. Dat heeft grote invloed op het dagelijks leven van het gezin. Zo kan Emma slechts halve dagen naar school, is haar weerstand laag en heeft ze regelmatig veel pijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF