fbpx

8 redenen waarom je binnenkort naar Arnhem wil

De bruisende stad Arnhem is een echte aanrader voor een dagje of weekend weg. Je kunt shoppen, eten bij de lekkerste restaurantjes, een bezoekje brengen aan de dierentuin of wandelen door een van de stadsparken. Kortom, genoeg te doen! Wij geven 8 redenen waarom jij binnenkort naar Arnhem wil. 

1. Op avontuur bij Burgers’ Zoo

Ga op wereldreis in Burgers’ Zoo! In dit park ben je één bent met de natuur. Je maakt hier een avontuurlijke expeditie door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld. Trek door het tropisch regenwoud en wandel via de rotswoestijn van Arizona naar de savanne van Oost-Afrika. Duik onder water en bekijk het tropisch koraalrif om daarna het oerwoud van Maleisië te bezoeken.

Tip: tijdens de kerstvakantie is er een Pasar Malam in de Bush. Een unieke Indische markt met heerlijk eten en exotische muziek tussen de  tropische planten en dieren.

https://www.instagram.com/p/B3peNSJHeSN/

2. Party animal

Lekker uitgestrekt op z’n rug ligt midden in Arnhem een gigantisch aardvarken. Maar liefst 30 meter lang, 9 meter hoog en 13 meter breed, en daarmee is het beest het grootste buitenkunstwerk van Nederland. Het Feestaardvarken van Florentijn Hofman draagt een vrolijk feesthoedje, want het werk was een cadeau van Burgers’ Zoo aan de stad Arnhem toen het dierenpark 100 jaar bestond. Dit megafeestbeest tovert gegarandeerd een lach op je gezicht.

https://www.instagram.com/p/B0vxSloH7HC/

Tip: vanuit het naastgelegen kunstengebouw De Rozet heb je een mooi uitzicht op het Feestaardvarken!

3. Shoppen & slenteren

Arnhem is een echte modestad, en dat betekent dat je er ook perfect kunt winkelen! Slenter vanuit de Koningstraat, dé winkelstraat waar je voor alles terechtkunt, door de knusse 7 straatjes en laat je verrassen door het uitgebreide, niet-doorsnee aanbod. En als je voeten beginnen te protesteren, strijk je lekker neer in een gezellig koffietentje of aangename wijnbar.

Benieuwd wat alle (oud) kunstacademie studenten maken? Ga dan naar het Klarendalse Modekwartier waar alles draait om mode, design en kunst. Zowel aanstormend talent als gevestigde namen hebben hier hun atelier of studio, waar je vaak zo naar binnen kunt lopen.

https://www.instagram.com/p/B2OzAGYi5p6/

4. Proef bekroonde burgers

Chef Laurentz Craane van restaurant Iveau bakt de beste hamburgers van Nederland. Al drie keer werd zijn burger door een vakjury gekozen tot lekkerste van het land. De winnaar van 2019 is de Angry Angus: black angus met cajun tomaten, mango augurk, west combe cheddar, pulled pork, jalapeno, bbq ketchup en nacho crumble op een brioche bol. Staat het water je al in de mond? Bij ons wel namelijk.

https://www.instagram.com/p/B1tLtPniM0x/

5. Kerk voor waaghalzen

De Arnhemse Eusebiuskerk is geen kerk als alle anderen. Natuurlijk zijn er gewelfde plafonds, kerkbankjes en een orgel, maar dat is niet de reden waarom je naar de Eusebius wil. Dat doe je voor de tentoonstellingen die Museum Arnhem hier organiseert, vol met moderne kunst rondom actuele topics als klimaatverandering en mode. Geen last van hoogtevrees? Pak dan de lift naar het glazen balkon. Vanaf dit platform op 73 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de stad.

https://www.instagram.com/p/B5FKnYHnHuO/

6. Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum ga je in vogelvlucht door de geschiedenis van Nederland. Wandel tussen originele boerderijen, langs oude molens, voorbij traditionele arbeidershuisjes en bekijk de school, kerk en melkfabriek van vroeger. In december is er een grote schaatsbaan voor ouderwets wintervermaak, samen met een sleebaan.

https://www.instagram.com/p/B14DJITHeaG/

7. De lekkerste taart van de stad

Wie houdt er nou niet van appeltaart? Zeker in de koudere maanden is niets lekkerder dan een warm stuk appelgebak. Café Brasserie Dudok maakt in zijn eigen bakkerij de onbetwiste favoriet van de stad. In hun gezellige locatie naast de Eusebiuskerk kun je heerlijk pauzeren. En vooruit: neem er ook maar slagroom en kaneelijs bij.

https://www.instagram.com/p/B2yOwZ3i9r2/

8. Wandelen door de stadsparken

Met de vele stadsparken is Arnhem een ontzettend groene stad. Vanuit het Centraal Station sta je binnen 5 minuten in het Sonsbeekpark. Hier maak je een heerlijke wandeling. Dwaal over de kronkelende paadjes langs sprookjesachtige villa’s, monumentale bomen en de waterval. Vanuit het Sonsbeekpark wandel je zo de aansluitende parken Zypendaal en Gulden Bodem in, waardoor de middag al snel voorbijtrekt. Even bijkomen kan in Sonsbeekvilla, in het grand café daar rust je uit met een lekkere cappuccino.

https://www.instagram.com/p/B3O0UmRHguD/

Ontdek meer tips voor een dagje uit bij visitarnhem.com!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF