fbpx

7 hotspots van Tanzania

Een droom nastreven. Marjolein de Rooij en haar gezin deden het. Zij organiseren safarireizen door Tanzania met hun bedrijf Good Safari en leven het grote avontuur. Marjolein blogt voor ons en ze neemt je mee in haar ervaringen in het prachtige Tanzania. In eerdere blogs vertelde zij over de stap naar dit grote avontuur, over een familiedag die zij voor hun personeel in Tanzania hebben georganiseerd en over oog en oog staan met een dodelijke slangIn deze blog vertelt Marjolein de zeven hotspots van Tanzania.

1. Verblijf in Arusha Villa

Met ons luxe hotel als startpunt van de vakantie. Wandelen tussen de apen, heerlijk eten en ontspannen bij het zwembad.  Wij zijn altijd aanwezig en bereikbaar tijdens jullie verblijf en tijdens de safari rondreis. Vanuit Arusha Villa zijn veel verschillende dagtochten mogelijk zoals:

1. ARUSHA VILLA 7 hotspots van Tanzania

2. Bezoek aan Arusha stad

Arusha stad, de safari hoofdstad van Tanzania met uitzichten op de Kilimanjaro en Mount Meru. Een echte Afrikaanse stad. Verbaas je over de chaos, geniet van de geuren en kleuren en doe als de Tanzaniaan. Neem de lokale bus naar de centrale markt en koop een tros bananen bij een lokale mama. Onze gids gaat me je mee.

2. DAGTOCHT STAD STAD 7 hotspots van Tanzania

3. Ontdek Arusha National Park

Het Arusha National Park ligt vlakbij Arusha Villa en is dus perfect als dagtocht. In dit park zijn heel veel giraffes en zebra’s te vinden, maar ook buffels zul je tegenkomen. Als je gaat wandelen met een ranger en kom je zo dichtbij de dieren dat je ze bijna kunt aanraken. Ook met kinderen is dit een belevenis. Met je voeten in de zebrapoep, wie heeft dat nou meegemaakt? Lunch op het uitzichtpunt over het meer, waar flamingo’s het water roze kleuren.

3. ARUSHA NATIONAL PARK WANDELEN 7 hotspots van Tanzania

4. Tarangire National Park

Dit is hét park van de olifanten. Hier vind je de grootste olifantenpopulatie van Tanzania. In grote groepen kom je deze dieren tegen. Vaak kun je heel dichtbij komen. Op deze dieren raak je niet uitgekeken. Net als de eeuwenoude baobab bomen. Deze gigantische bomen waarvan de wortels naar bomen lijken te groeien, maken het landschap heel bijzonder. En in Tarangire kom je ook regelmatig een leeuw tegen. Vaak, slapend in of onder een boom.

4.OLIFANT IN TARANGIRE 7 hotspots van Tanzania

5. Ngorongoro Krater

Een wereldwonder van formaat. Deze krater is zo’n 3 miljoen jaar geleden ontstaan en werkelijk prachtig. Sinds 1978 ook Unesco Werelderfgoed. De krater heeft een diameter van 18 km breed en is wel tot 600m diep. Hierin leven leeuwen, buffels, struisvogels, olifanten en nog veel wilde dieren. Met je safari auto rijd je vanaf de brede rand op 2300 m hoogte, naar beneden, de krater in. Hier lijkt het net of de tijd heeft stilgestaan.

5. NGORNGORO KRATER 7 hotspots van Tanzania

6. Serengeti

Serengeti is het Maasai (nomadisch volk in Oost-Afrika) woord voor eindeloze vlakten. En dat is wat je ziet, eindeloze vlakten, in een gebied zo groot als de helft van Nederland. Het verhaal van de Lion King is gebaseerd op dit park. De Serengeti heeft de grootste wilde dieren dichtheid ter wereld. Nergens vind je zoveel wild als in dit park. Hier kun je (ook in het hoogseizoen) nog rondrijden en niets anders zien dan natuur en wilde dieren. De leeuwen zijn regelmatig te vinden op de kopjes, een groep stenen dat uitsteekt over de eindeloze vlakten. En natuurlijk kom je hier ook hyena’s tegen, wrattenzwijnen, meerkatten en alle andere hoofdrolspelers uit de Lion King.

6. LEEUW OP KOPJE 7 hotspots van Tanzania

7. Zanzibar

Last, but not least: Zanzibar. Want wat is er heerlijker dan na een safari op het vasteland van Tanzania uit te blazen op het tropische eiland Zanzibar, voor de kust van Tanzania. Je vliegt vanuit Arusha naar Stonetown, de hoofdstad. Ontdek de bijzondere geschiedenis van dit eiland door een stadswandeling te maken met een gids. Het strand is wit, de zee is blauw en de zon schijnt. Hier kun je duiken, kite surfen, snorkelen, wandelen en fietsen. Of, gewoon helemaal niets…

7. ZANZIBAR STRAND 7 hotspots van Tanzania

Boek je reis

Een 16-daagse reis waarin al deze hotspots zijn opgenomen (en nog veel meer!) boek je al vanaf €3.250 per persoon (bij vier personen). Neem contact met Marjolein op voor een voorstel op maat.

www.goodsafari.nl

Marjolein de Rooij

Marjolein de RooijWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF