fbpx

Marjolein leeft samen met haar gezin het gedroomde avontuur in Tanzania

Een droom nastreven. Marjolein de Rooij en haar gezin deden het. Ze runnen vanuit hun hotel Arusha Villa reisbureau Good Safari en leven het grote avontuur. Marjolein gaat vanaf nu voor ons bloggen. Ze neemt je mee in haar ervaringen in het prachtige Tanzania.

De stap naar het grote avontuur

Mijn wens om in Afrika te wonen ging in 2015 eindelijk in vervulling. Met onze kinderen, toen 10, 12 en 14, verhuisden we naar Arusha. De safari hoofdstad van Tanzania. Hier runnen we ons hotel, Arusha Villa, en organiseer ik safari reizen door Tanzania met mijn bedrijf Good Safari. Daarnaast ben ik betrokken bij allerlei initiatieven om dit land een beetje beter te maken. Bomen planten, stroperij tegen gaan, microfinanciering voor vrouwen.

Met je pubers vertrekken naar Afrika

Na een start die symbool staat voor Afrikaanse uitdagingen zijn we nu, na bijna vier jaar, echt geland. We hebben ons eigen huis gebouwd, ons eigen hotel en de kinderen hebben het naar hun zin. Dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend, als (bijna) pubers meeneemt naar de andere kant van de wereld. De international school waarop zij zitten is voor 95% zwart. Altijd makkelijk op een sportdag. Die blonde koppies van mij pik je er zo uit op het voetbalveld. Maar voor de kinderen zelf is het erg wennen geweest. Iedere dag school van 8.00 tot 15.30. Nee, lesuitval kennen ze hier niet. Hun schooluniform dragen ze tegenwoordig met trots en plezier, zelfs die stropdas. En van hun Afrikaanse vrienden leren ze de wereld ook op een andere manier te zien. Op deze site zal ik schrijven over ons leven in Tanzania. Corruptie, slecht internet, lege schappen in de supermarkt. Niet alles is hier koek en ei. En iedereen is altijd te laat. Maar ik zal ook schrijven over de schoonheid van de natuur, het heerlijke weer en de ontzettend aardige mensen. Het Tanzania waar we van zijn gaan houden. Wij gaan hier voorlopig nog niet weg!

Benieuwd naar hoe een familiedag er in Tanzania aan toegaat? Lees dan hier Marjoleins blog!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF