fbpx

7 dingen die je kunt doen met je kinderen tijdens de lerarenstaking

Lege klassen en verlaten schoolpleinen: vandaag en morgen staken leerkrachten voor meer geld in het onderwijs en dat betekent dat de basisscholen dicht blijven. Zit je met de handen in het haar omdat je niet weet wat je met je kind(eren) moet doen tijdens de lerarenstaking de aankomende twee dagen? Geen paniek: wij van WENDY hebben zeven activiteiten op een rijtje gezet, dus thuis blijven hoeft niet!

Zwemmen in het Tikibad

Een dagje Duinrell is altijd goed, maar ook het bijhorende Tikibad is bij veel kinderen favoriet. Speciaal voor de kinderen die een (of zelfs twee) dagen vrij hebben heeft Duinrell iets leuks bedacht. De deuren van het zwembad openen extra vroeg waardoor je van 12 uur ‘s middags tot 21:30 ‘s avonds kunt genieten van alle zwembaden en glijbanen. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Ontdekkingstocht in het Rijksmuseum

Wil je toch iets leerzaams doen met je kinderen tijdens de vrije dag(en)? Het Rijksmuseum heeft in verband met de lerarenstaking extra onderdelen aan het programma toegevoegd. Voor kinderen tussen de 6 en de 12 jaar worden er speciale rondleidingen georganiseerd en daarnaast kun je alles te weten komen over de Gouden Eeuw en kun je leren tekenen als Rembrandt! Meer informatie vind je op de site van het Rijksmuseum.

Dieren kijken in Artis

Lekker rondrennen tussen alle dieren of de verzorgers helpen met de zeeleeuwen voeren? Dat kan! De toegangsprijzen voor zowel Artis als Micropia (het lab) zijn op 30 en 31 januari in prijs verlaagd. Daarnaast worden er extra veel leuke activiteiten georganiseerd in de Amsterdamse dierentuin.

Klimmen in Monkey Town

Van klimmen en klauteren in Monkey Town wordt bijna ieder kind blij. Er zijn genoeg speeltoestellen om uren in te spelen en daarnaast kun je bij sommige vestigingen zelfs bowlen of lasergamen. Monkey Town zit door heel het land, dus er altijd een vestiging dichtbij.

Thuis een appeltaart bakken

Even geen zin om naar de dierentuin of pretpark te gaan? Ook thuis kun je je goed vermaken! Duik bijvoorbeeld de keuken in. Kinderen zijn dol op bakken. Lekkere koekjes of een appeltaart kan iedereen waarderen.

Uitwaaien op het strand

Als het weer het toelaat kun je tijdens de lerarenstaking ook lekker uitwaaien op het strand. Even lekker het hoofd leeg maken terwijl de kinderen door de duinen heen rennen. En daarna afsluiten met warme chocolademelk met slagroom!

Middagje bioscoop

De bioscoop is het leukste uitje in het donker. Er zijn genoeg leuke films voor kinderen en daarnaast kun je bij Pathé zelfs terecht bij de kleuterbios. Speciaal voor de allerkleinste filmliefhebbers!

 

 

 

 

 

 

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF