fbpx

7 activiteiten om in je kracht te komen

Ga wandelen met de hond, pluk groenten in de moestuin of ga op retreat. En kom terug als een sterker mens. In de nieuwe voorjaarsspecial van WENDY staat ‘in je kracht staan’ centraal. We tippen 7 ‘dichtbij activiteiten’ voor een krachtig dagje, weekendje of weekje weg.

Wandelvakantie met de hond

Ben je op zoek naar een wandel-vakantie met je hond in Nederland? SNP biedt tal van hondvriendelijke wandelvakanties, waaronder mooie arrangementen in Drenthe en Twente. Tijdens zo’n wandelvakantie leer je in vier, vijf of zes dagen het (noord)oosten van Nederland op een andere manier kennen, samen met je hond. Geniet van de prachtige natuur én elkaar tijdens de tochten door boerenland, langs sloten en vaarten, door leuke dorpjes en nationale parken. Je wandelt de route met behulp van een app en je bagage wordt vervoerd, zodat je alleen met een klein dagrugzakje én je hond op pad kunt.

Sauna in de stad

Wat een mooi idee: een drop-in sauna midden in Amsterdam, waar je tussen alle drukte door zonder al te veel moeite en tijd even helemaal tot rust komt. Een saunasessie in het hoge noorden van Noorwegen inspireerde vier vrienden om de ‘nordic sauna’-erva-ring naar Nederland te halen. De zelf ontworpen en gebouwde sauna’s zijn verplaatsbaar en telkens op verschillende locaties te vinden in heel Nederland, zoals aan het Amsterdamse IJ. Je kijkt naar het golvende water en de langsvarende boten, terwijl je spieren zich ontspannen en je hoofd langzaam loskomt. Om je bezoek optimaal te maken, kun je gebruikmaken van een van de heerlijk geurende olies. Geniet je meer van stilte, of kom je liever tot rust door een lekker muziekje te luisteren? Beide is mogelijk, want je kunt je telefoon verbinden met de bluetooth. De cabine is met maximaal zes personen te reserve-ren in tijdssloten van een uur. Je kunt dus samen met je vrienden genieten van de mooie uitzichten, zonder afleiding. Voorafgaand aan je bezoek ontvang je een deurcode via de sms. Tussen de sessies door kun je afkoelen door de stortemmer of ijskoude douche te gebruiken. Een drop-in entree van een uur kost 12,50 euro.

Zeekajakken in Zeeland

Outdoor Inspiration organiseert inspirerende zeekajaktochten voor beginners én gevorderden in Zeeland. Zo kun je op de Oosterschelde varen en Noord-Beveland vanaf het water ontdekken tijdens een tocht langs de dijk. Liever op safari? Kies dan voor een zeehondensafari, een damhertentocht of een kajak-snorkelsafari. Bij de zeehondensafari maak je een rondje tussen het strand en de zandbanken, en zwemmen de zeehonden met je mee. Het is ook mogelijk om van het ene Zeeuwse eiland naar het andere te varen. Je steekt dan de Oosterschelde (het grootste en natste nationale park van Nederland) over van Schouwen-Duiveland naar Noord-Beveland. De zeekajaktochten duren een halve tot hele dag.

in je kracht komen

Back to nature bij Center Parcs met je vriendinnen of je gezin

Samen met de kinderen in de moestuin werken, yoga tussen de geiten en met een ranger op pad in de natuur. Er heeft een nieuwe wind gewaaid door Center Parcs en de parken worden steeds meer een natuurbeleving gericht op de verbinding tussen mens en natuur. In Center Parcs Het Meerdal kun je dit al helemaal ervaren.

Een weekendje of weekje Center Parcs was altijd al ontspannend. Een mooi huisje, lekker het bos in, van alles te doen en de kinderen vermaken er zichzelf, maar nu Center Parcs een nieuwe merkstrategie heeft en zich steeds meer richt op de natuurbeleving, is het er helemaal leuk geworden. In de parken, maar ook daarbuiten, door de natuurlijke omgeving ook bij de vakantie te betrekken. Een plek waar het niet alleen goed toeven is met je gezin, maar ook bijvoorbeeld samen met je vriendinnen. Samenzijn in de natuur en met elkaar! Het Meerdal is een van de parken waar je de natuur al helemaal op een nieuwe manier kunt ervaren en echt even helemaal in het nu komt. Op de Beleefboerderij bijvoorbeeld. Hier kunnen gasten van alles leren over wat groeit en bloeit. In de Smaken- kwekerij kun je bijvoorbeeld kruiden, vruchten en fruit plukken en alles leren over tuinieren en planten, terwijl kinderen van hun ‘oogst’ in de Natuurkeuken een lekker gerecht kunnen leren maken. Er is een moestuin en een klauterwoud, waar kinderen zich helemaal kunnen uitleven met een ‘ravotparcours, ‘durfparcours’ en ‘schommelbomen’, en je kunt er activiteiten doen als ‘geitenyoga’ (yoga tussen de geiten). Meerdere keren per week is het mogelijk om met de ranger op pad te gaan en de natuur op en rond het park te verkennen. Ook leuk is bijvoorbeeld het Vitaminium, een pad door het park met een smulbos en bessenbos waar allerlei vruchten en noten groeien. Kinderen leren zo spelenderwijs van alles over de natuur en je steekt er zelf ook nog wat van op!

Vip cottages

De huisjes in bijna alle parken hebben inmiddels een metamorfose ondergaan en helemaal speciaal zijn de zogeheten VIP cottages van Center Parcs, Deze huisjes zijn ingericht met natuurlijke materialen en liggen op de mooiste plekken in de natuur en zijn lekker luxe met een eigen sauna, bubbelbad, barbecue op je privéterras en heerlijke bedden. Super-de-luxe dus, dat nieuwe Center Parcs. Fijn is natuurlijk dat je, eenmaal in een park, helemaal je eigen programma kunt bedenken, van actief zijn met de kinderen tot even helemaal niets in je eigen tuin midden in de natuur. Een plek om helemaal op te laden dus.

Georganiseerd wandelen

Alleen of samen het oeroude natuurgebied De Maashorst in Noord-Brabant ontdekken is een echte aanrader. Hier heeft de natuur het voor het zeggen en kom jij in je kracht tijdens een 3-daagse IVN Trektocht van Avontuur Dichtbij. Je wandelt dagelijks zo’n 15 tot 18 kilometer door heidevelden, weiden, bossen en stuifduinen, en overnacht bij IVN Gastheren van het Landschap die je met bevlogenheid laten kennismaken met hun omgeving. Een speciale app neemt je mee op ontdekkingsreis met bijzondere verhalen over de Maashorst. Je verblijft in een B&B of hotel én in een zogenaamde Pod trekkershut. Je lunchpakket en ontbijt zijn geregeld voor twee dagen.

Avontuur Dichtbij biedt nog veel meer mooie IVN Trektochten en andere arrangementen:

• Meer tijd? Ga dan voor een 5-daagse IVN Trektocht door de prachtige natuur van de Biesbosch.

• Meer uitdaging? De Dutch Mountain Trail is de zwaarste wandeling van Nederland. Een tocht van meer dan 100 kilometer in 6 dagen door de Limburgse heuvels.

• De City Trips in Nederland van Avontuur Dichtbij zijn net even anders en een stuk duurzamer, want alle activiteiten zijn per fiets, te voet, per kano of per sup. Het is op veel manieren een inspirerend alternatief voor een korte vliegvakantie. Kijk hier voor alle arrangementen.

kom in je kracht

Oh mooie tulpen

In de Duin en Bollenstreek aan de Zuid-Hollandse kust vind je de mooiste bollenvelden van de wereld. Wie wil opladen mijdt de toeristendrukte en kiest bijvoorbeeld voor een mooie wandeling langs de velden, in deze tijd is het één grote bloemenpracht. Wandel bijvoorbeeld de Noordelijke Bollenroute of de Bolbloemenpracht. Liever fietsen? Ook daarvoor zijn tal van routes. Let wel: foto’s maken in de velden is aantrekkelijk, maar het beschadigt de bloemen en bollen en het initiatief #haalhetnietinjebol heeft als doel mensen hier bewust van te maken. Wil je toch een selfie maken tussen de bloemen? In de streek zijn meerdere attracties die hier special op zijn ingericht, bijvoorbeeld de Tulip Experience Amster-dam en De Tulperij.

Silent Retreat op de hei

Stilte draagt bij om diep naar binnen te keren en de constante stroom aan prikkels even stop te zetten. Je neemt de tijd om te luisteren naar alles wat in jou leeft. Zonder afleiding en met behulp van yoga-, meditatie- en ademhalingsoefeningen kom je echt helemaal tot rust. Wandelen, tekenen, schrijven, rondlummelen en dromen zijn tijdens dit weekend heel productieve bezigheden. Het kan helpen om richting te krijgen in je leven en wat vaker sneller bij je gevoel te komen. De kracht van de natuur ondersteunt je hierbij. Je kunt kiezen voor een Silent Sunday, een Silent Weekend of een Silent Midweek op de prachtige Hoorneboeg bij Hilversum.

kom in je kracht

Verhalen over in je kracht staan

In de nieuwe voorjaarsspecial van WENDY lees je nog meer tips en mooie verhalen over in je eigen kracht staan. Zo geeft Marjolein Berendsen tips voor meer spirituele kracht, praat Sylvia van Geersen over geloven in jezelf en vertelt Chimène van Oosterhout wat haar kracht en energie geeft. Je koopt de special in de winkel of via onze shop.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF