fbpx

5x zo krijg je stralend witte tanden

Ons gebit heeft het dagelijks behoorlijk te verduren door alle koffie, rode wijn en frisdrank die we achterover tikken. Ook snoep en alles wat maar aan je tanden blijft plakken, kan funest zijn. Gelukkig zijn er vijf makkelijke en goedkope manieren om je tanden weer een stralend witte boost te geven. En nee, bleken komt niet in dit rijtje voor.

1. Vermijden

Voorkomen is beter dan genezen. Dranken als energiedrank, koffie en rode wijn kunnen een aanslag op je tanden achterlaten. Probeer dit soort dranken dus te vermijden en kies eerder voor een glaasje water.

2. Goed poetsen

Het klink afgezaagd, maar lang niet iedereen doet het en het werkt toch echt. Poets bij voorkeur ook met een elektrische tandenborstel om zo het overtollige tandplak goed te kunnen verwijderen.  Het is ook niet verstandig om gelijk na het eten je tanden te poetsen. Om witte tanden te krijgen is het van belang dat het tandglazuur behouden blijft. Dit glazuur kan worden aangetast door de bacteriën in jouw mond. Wacht dus liever een uurtje en vervang regelmatig je tandenborstel.

3. Melk in de thee

Om vlekken op je tanden te voorkomen, kun je een scheutje melk in je thee doen. Het hoofdbestanddeel wat in melk zit hecht zich aan de tannine van de thee en dit voorkomt vlekken op jouw tanden. Een simpel trucje om witte tanden ook wit te houden zonder verkleuring.

4. Voeding

Ook kan je de kleur van je tanden witter houden door je voeding aan te passen. De volgende producten leveren een positieve bijdrage aan witte tanden: spinazie, wortels, broccoli, chinese kool, aardbeien, appels, noten en zaden. Deze producten verwijderen de aanslag die op je tanden komen te zitten en voorkomen ook gaatjes, een win-winsituatie dus.

5. Optisch wittere tanden

Make-up en huidskleur kunnen bepalende factoren zijn voor hoe jouw tanden eruit zien. Door een bepaalde kleur lippenstift kun je jouw verkleurde tanden juist accentueren. Vermijd daarom lippenstiften met de ondertonen van geel of oranje. Ook je huiskleur kan bepalend zijn, wanneer jij lekker zongebruind bent lijken jouw tanden al snel een paar tinten witter.

 

 

Met behulp van deze vijf makkelijke methodes heb je straks een stralend wit gebit. Smile!


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF