fbpx

5 x bruikbare tips om je energiekosten laag te houden!

De koude, maar zeer knusse herfst- en wintermaanden zijn weer in aantocht. Zet de kachel maar aan! Of toch niet? Want eind van het jaar zit je met de gebakken peren: een onwijs hoge energierekening. De energietarieven zijn flink aan het stijgen. Vanaf 2019 zullen de tarieven alleen nog maar verder toenemen. Daar weet Consumind wel raad mee! Zij vergelijken zowel de tarieven voor stroom als de tarieven voor gas. Maar eerst geven wij je 5 tips om in huis energie te besparen.

1. Zet de verwarming uit voordat je gaat slapen

Op zich klinkt het vrij logisch… als je je kachel aan laat staan terwijl je naar bed gaat blijft de ketel ‘s nachts gewoon doorloeien. Wil jij ’s ochtends toch in een heerlijk warm huis wakker worden? Zet de thermostaat dan een paar graden lager. Zo hoeft de kachel ’s nachts niet opnieuw aan te slaan om je woning warm te houden.

energiekosten

2. Ventileer je woning

Je wilt graag wat kosten besparen op je energieverbruik dus je maakt de woning potdicht. Dat bespaard energie dus ook kosten zou je denken… maar helaas. Zorg ervoor dat je je woning regelmatig ventileert. De vochtige lucht zal daardoor uit je woning trekken en droger worden. Droge lucht is sneller te verwarmen en dat kost minder energie!

3. Haal je stekkers uit het stopcontact

We doen het allemaal met regelmaat: je stekker in het stopcontact laten zitten. Want ja, ik heb hem straks toch weer nodig. Zonde! Er gaat een hoop energie verloren omdat je oplader toch energie blijft verbruiken.

4. Zorg ervoor dat er niks voor de verwarming staat

Gordijnen en de bank die de verwarming blokkeren komt niet ten gunste van je energiebesparing. De warmte die van de verwarming afkomt wordt daardoor geblokkeerd waardoor het zich niet kan verspreiden door je woning. Met als gevolg, de verwarming staat voor niets te draaien. Zorg er dus voor dat de verwarming altijd vrijstaat.

energie besparen

5. Draai geen halve wasjes

Dat ene shirtje die niet bij de rest van je vuile was gewassen mag worden… herkenbaar? Dan wassen we die toch gewoon apart. Probleem opgelost! Eigenlijk is dit geen goede actie. Als je de wasmachine laat draaien voor maar een paar kledingstukken kost dat erg veel energie. Want daarna moet je de rest van je vuile was natuurlijk ook nog wassen. Stop de wasmachine dus goed vol voordat je hem aanzet. Hierdoor zal je tot wel tientallen euro’s per jaar besparen!

Zou jij wel wat persoonlijk advies kunnen gebruiken om je energiekosten lager te houden? Consumind helpt jou om te besparen op je vaste lasten en geeft gratis persoonlijk advies. Bovendien houden ze contracten in de gaten om te voorkomen dat je teveel moet betalen. Neem snel een kijkje op de website van Consumind zodat jij bespaart op je energiekosten.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF