fbpx

5 tekenen dat je beter op zoek kunt gaan naar een nieuwe baan

Er zijn nog altijd mensen die met tegenzin naar hun werk gaan en geen geluk meer halen uit hun huidige functie. Bijna driekwart van de volgers van Nationale Vacaturebank gaf aan regelmatig stress te ervaren op het werk en 61% zegt last te hebben van moeilijke collega’s. Hoe happy ben jij eigenlijk met je baan? Als jij last hebt van één of meerdere van onderstaande signalen, wordt het misschien tijd voor iets nieuws.

1. Gebrek aan uitdaging

Elke ochtend ga je met tegenzin richting je werkplek en je voelt je gedurende de dag sloom en energieloos. Je telt de uren af tot je naar huis kunt en je prestaties gaan achteruit.

2. Overmatig gebruik van social media

Iedereen checkt wel eens zijn of haar privémail tijdens het werk of kijkt eventjes snel op Facebook. Maar als je geen zin hebt in je werktaken en dit constant voor je uitschuift om vervolgens op door je social media te scrollen, is dit een signaal van vluchtgedrag.

3. Oververmoeidheid

Je hebt moeite met je bed uitkomen en voelt je futloos. Daarnaast kun je je minder goed concentreren of je hoofd bij het werk houden.

4. Lichamelijke klachten

Wanneer je fysieke klachten begint te ontwikkelen zoals regelmatige misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn of nek- en rugklachten, dan kunnen dit ook lichamelijke signalen van oververmoeidheid zijn.

5. Sociaal contact vermijden

Je bent minder collegiaal naar je werkomgeving. Je hebt geen zin meer in bedrijfsborrels, je toont minder interesse in andere collega’s en je bent kortaf.

Doe de Happy Check van Nationale Vacaturebank

Benieuwd hoe happy jij bent in je werk? Met de Happy Check van Nationale Vacaturebank ontdek je of je nog wel op de juiste plek zit. Ontdek bijvoorbeeld of je wel voldoende vrijheid en ontwikkelingsmogelijkheden hebt. Als dat niet het geval is, wordt het misschien tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Je bent op het goede adres bij Nationale Vacaturebank waar je bijna 60 duizend vacatures kunt vinden.

Alles op alles voor je nieuwe baan

Is het tijd voor een andere baan en kun je wel wat hulp gebruiken? Ga dan naar NationaleVacaturebank.nl en stel je sollicitatie- of carrièrevraag aan de Carrière Mentors. Check je salaris met de Salariswijzer en lees meer over solliciteren, salarisonderhandelingen en carrièreontwikkeling.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF