fbpx

5 budgetvriendelijke tips om je huis in te richten

Je bent toe aan een nieuwe inrichting, of hebt net een nieuwe woning. Tijd om je huis stijlvol te gaan inrichten. En dat doen wij budgetvriendelijk! Je kunt namelijk met subtiele veranderingen aan je interieur al frisse energie in huis krijgen. Met de volgende tips kan jij op een goedkope manier sfeer aanbrengen in je huis.

1. Maak een moodboard

Iedereen zoekt een inrichting die bij hem/ haar past. Ga dus uit van je eigen ideeën en smaak, en maak een moodboard. Dit kan gemakkelijk online op bijvoorbeeld Pinterest, maar is misschien nog leuker om fysiek te maken. Vindt wat oude tijdschriften en vraag in je omgeving naar woonbladen. Mocht je gaan shoppen houd je dan wel aan je eigen moodboard. Anders wijk je gelijk af van deze eerste stap.

2. Begin met basis meubels

Iets wat vaak misgaat bij het inrichten van een huis met een kleiner budget is dat de basis wordt overgeslagen. Ze gaan meteen op zoek naar spullen voor in het huis, wat eigenlijk details zijn. Het gevolg? Een hoop spullen die niet bij elkaar passen en de ruimte niet vullen. Start bij het inrichten dus met de grote meubels zoals, een (kleding)kast. Een onmisbaar item in ieder interieur. Van modern, tot industrieel, landelijk en chic. Sowieso iets wat past bij jouw eerder gemaakte moodboard.

Een kledingkast kopen doe je snel, makkelijk én veilig bij WOONENZO.

3. Geef je muren kleur

Misschien heb je niet het budget om veel accessoires in huis te halen. Geen nood, want met een blik muurverf bereik je hetzelfde resultaat. Zie het als echte sfeermaker! Je mag dus best een beetje uitpakken en durven voor die (felle) kleur te kiezen. Zo zie je maar dat je geen extra accessoires nodig hebt.

4. Haal wat groen in huis

Wat fleurt je huis meer op dan bloemen en planten? Naast de kleur op de muur nog een goedkope sfeermaker. Kamerplanten brengen iedere ruimte tot leven en hebben talloze positieve eigenschappen. Zo verbeteren ze jouw productiviteit en verminderen ze stress. Let natuurlijk wel op dat je ze voldoende water geeft, anders is het algauw weggegooid geld en bespaar je niets.

Lees ook: Dit zijn de kamerplantentrends van 2022!

5. Mix & match

Met een beperkt budget moet je soms wel een beetje creatief zijn. Mix dan ook wat persoonlijke spullen met tweedehands spullen. Creëer of combineer deze spullen in je interieur en het ziet er weer uit als nieuw. Daarnaast behoudt het de emotionele waarde. Dus een win win!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF