fbpx

4x waarom koolhydraatarm eten gezond en goed voor je is

Wil je fitter worden en snel afvallen op een gezonde manier? Beperk dan de hoeveelheid koolhydraten in je eetpatroon! Dat betekent dus niet dat je helemaal geen koolhydraten eet, maar dat je kiest voor langzame en complexe koolhydraten. Een koolhydraatarme levensstijl draait om het maken van goede, gezonde keuzes. Wij geven je 4 redenen waarom koolhydraatarm eten gezond en dus goed voor je is.

1. Je valt er van af

De zomer is nu echt volop in gang, dus de bikini mag weer uit de kast. Voel jij je hier eigenlijk nog niet comfybij en zou je nog wel wat kilo’s kwijt willen? Met een koolhydraatarm dieet, zoals het Atkins dieet, beperk je de hoeveelheid koolhydraten en val je op een gezonde manier snel af. Zo durf je in no-time het strand weer op!

2. Je hebt minder kans op hart- en vaatziekten

Door de juiste verzadigde en onverzadigde vetten te eten heb je minder kans op hart- en vaatziekten. Groente, vlees, kaas en eieren zijn voedselgroepen die standaard laag zijn in koolhydraten. Kom dus maar door met die roerei met champignons, gegrilde courgette en tosti caprese met mozzarela, tomaat en bassilicum!

3. Geen vreetbuien meer!

Je kent ze vast wel. Die momenten tussen het ontbijt en je lunch in. Of tussen je lunch en het avondeten. Je hebt trek, maar wilt niet naar iets zoets met teveel suikers grijpen. Kies dan voor een gezonde tussendoortje zoals een koolhydraatarme reep. Deze repen stillen je trek én zijn lekker. Deze is onze favoriet: pure chocolade reep met zeezout en caramel. Jammie!

4. Geen last van energiedip na de maaltijd

Heb je net lekker geluncht en dan krijg je toch een afterlunch dip! Herkenbaar? Door koolhydraatarm te eten heb je geen last meer van energiepieken en energiedips en dat zorgt voor balans. Voeg hier gezonde snacks aan toe en je kunt je honger en lekkere trek bedwingen. En mooi bijkomend voordeel: dit verbetert je concentratie en zorgt voor nog meer focus!

*In samenwerking met AtkinsWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF